Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opel Meriva!

Inovativna FlexDoors stražnja vrata otvaraju se unatrag

opel meriva
12.01.2010.
u 09:45

U pripremi putničke kabine, čiji izgled još nije potpuno otkriven, korišten je koncept fleksibilne središnje konzole, koja nudi međusobno zamjenjive jedinice za pohranu stvari

FlexDoors, predstavljena lani na konceptnom izdanju Merive, sada će oživjeti u serijskoj proizvodnji. Zanimljivost je što se stražnja bočna vrata otvaraju unatrag. Nije to nikakva velika novost jer već se dulje vrijeme na tržištu takva vrata nude na Mazdi RX-8.

Doduše, razlika je u tome što u Merivi nije izostao B-nosač. To bi trebalo rezultirati većom krutošću karoserije, odnosno većom dozom sigurnosti. Osim toga, stražnja vrata, koja se otvaraju neovisno o prednjima, do kuta od 84 stupnja (standardna vrata od 68 do 70 stupnjeva), omogućuju lakši pristup stražnjoj klupi, ali i jednostavnije montiranje dječje sjedalice, što je, dakako, prednost koja će privući žene.

U pripremi putničke kabine, čiji izgled još nije potpuno otkriven, korišten je koncept fleksibilne središnje konzole, koja nudi međusobno zamjenjive jedinice za pohranu stvari, a koje se pomiču na vodilicama između prednjih sjedala.

Nisu poznati točni tehnički detalji. Naznačeno je tek da ima isti međuosovinski razmak 263 cm, uz širi prednji i stražnji trag kotača što bi trebalo osigurati bolja vozna svojstva. Osim toga zna se da će se Meriva nuditi uz šest pogonskih strojeva s turbopunjačem, od 75 do 140 KS, i da se dolazak na domaće tržište očekuje tijekom ljeta. Očekuje se i ekonomičnija, ecoFLEX verzija.

Ključne riječi

Komentara 1

ZG
zgubidan
09:48 27.01.2010.

ne vjerujem da ce na serijskom modelu ostati ovaj tip otvaranja straznjih vrata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije