Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kako smršaviti?

Odricanje nije uvijek dobro: Manje ugljikohidrata ne jamči vitkost

vaga, djevojka, žena, mršavljenje, vaganje, pretilost, težina, debljina (1)
27.02.2014.
u 13:30

Brzi gubitak težine na proteinskim dijetama rezultat je gubitka vode

Zagovornici dijeta sa smanjenom količinom ugljikohidrata tvrde kako je moguće putem urina izlučiti dijelove masti (ketona).

No nikad nije utvrđeno postojanje veze između razine ketona u urinu i promjena tjelesne mase kod žena koje drže dijetu na bazi male količine ugljikohidrata.

Osobe koje izbjegavaju ugljikohidrate značajno smanjuju i unos namirnica koje sadrže masnoće - režu mnogo više kalorija nego što je potrebno. Na taj je način početni, brzi gubitak težine posljedica naglog trošenja glikogena, a svakim utrošenim gramom glikogena izlučuju se tri grama vode iz organizma - smanjena tjelesna masa zapravo je posljedica gubitka tekućine.

>>Super dijeta obećava: U dva tjedna čak 9 kilograma ide dolje

>>Sanjate ravan trbuh? Ne sanjajte, jedite ovih 7 namirnica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije