Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIMMERIJA U BUGARSKOJ

Odabran je novi Conan barbarin

Jason Momoa
MGM/SciFi
22.01.2010.
u 11:31

U filmu Marcusa Nispela, koji se počinje snimati u Bugarskoj sredinom ožujka, kultnog junaka iz priča Roberta E. Howarda glumit će 195 centimetara visoki bivši maneken Jason Momoa.

Havajac Jason Momoa, 31-godišnji maneken i glumac, glumačku karijeru počeo je pokazujući mišiće u "Čuvarima plaže", popularnom "Baywatchu", a zadnje četiri sezone imao je zapaženu ulogu u seriji "Stargate: Atlantis" (Ronon Dex). Prije nego što naslijedi Arnolda Schwarzeneggera u ulozi najmoćnijeg ratnika "hiborijanskog doba", Howardove "povijesti prije povijesti", Momoa se okušao u još jednoj ulozi u žanru "mača i magije", kao Khal Drogo u pilot-epizodi HBO-ove ekranizacije "Igre prijestolja" Georgea R. R. Martina.

Tvrtka Lionsgate dugo je tražila novog Conana, a izbor je na kraju sužen na Kellana Lutza (Emmett Cullen u "Sumraku"), Jareda Padaleckog (Sam Winchester u seriji "Natprirodno") i mišićavca havajsko-irsko-njemačko-američkoindijanskog porijekla, koji je na kraju ulogu dobio zato što je ne samo šarmirao šefove Lionsgatea nego i vrlo impresivno vitlao mačem pred kamerama na probnom snimanju.

Ožiljke od borbi na tijelu cimmerijanskog ratnika neće trebati šminkati na Momou; u jednoj tučnjavi prije dvije godine napadnut je razbijenom pivskom bocom, i liječnici su ga morali pokrpati sa 140 šavova. Uz to je Momoa strastven planinar, što će mu dobro doći za ulogu Conana kojeg je Howard opisao kao nekoga tko se u stanju uspeti uz svaku stijenu.

Momoa, koji je privatno sređen obiteljski čovjek i s partnericom Lisom Bonet, nekada poznatom glumicom ("Cosby Show", "Anđeosko srce"), ima dvoje djece, nije bio samo maneken za Louisa Vuittona nego i najmlađi ovlašteni spasilac na havajskim plažama; jedina mu je mana što su mu oči tamne, a ne ledeno plave kakve bi Conanove morale biti, ali to će se valjda riješiti lećama ili CGI-jem.

Iz Lionsgatea je procurila i zasad neslužbena informacija da je uloga Conanova oca Corina (za koju je prvobitno planirano da je kao kameo odradi Schwarzenegger) ponuđena Mickeyu Rourkeu, ali još se ne zna što je on rekao na to.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije