Put pod noge

Nije Eiffel jedini! Ovo su mjesta koje ne smijete propustiti ako se nađete u Parizu!

pariz
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
01.04.2014.
u 12:00

Za nepopravljivo romantične Parižane i one koji se tako osjećaju, preko cijelog ljeta u parku de la Villette otvoreno je kino pod vedrim nebom

Svi znamo za Eiffelov toranj, kanal Saint Martin, Montmartre…

Ali evo još par prijedloga mjesta koje ne smijete propustiti ako se nađete u Parizu!

1 .Chez Angelina

Čokolada kao omiljeni afrodizijak planetarne slave neizostavan je začin svake ljubavne veze. Zato se zaputite do avenije Rue de Rivoli, gdje vas očekuje ne prevelika, ali svjetski čuvena čokolaterija, nastala davne 1903. godine, poznata kao omiljeno mjesto za slatki grijeh slavnog mislioca Prousta i vladara Georgea V, ali i čuvene modne ikone Coco Chanel.

Svakako probajte njihovu toplu čokoladu koja je među prvih pet u svijetu.

2. Pokretne slike

Za nepopravljivo romantične Parižane i one koji se tako osjećaju, preko cijelog ljeta u parku de la Villette otvoreno je kino pod vedrim nebom. Ukoliko, ipak, niste ljubitelj trave i bubica, svratite do futurističkog kina “La Geode” u istom parku.

Ogromna sfera od metala, radijusa 36 metara, koja poput ogledala reflektira nebo, u sebi krije nekoliko dvorana u kojima se uglavnom prikazuju znanstveni, dokumentarni i 3D filmovi. Ekran, jedan od najvećih u svijetu, pokriva gotovo cijelo kino i proteže se preko 1.000 m2.

Kino je nagnuto pod kutom od 27° u odnosu na horizont, a ekran je pod kutom od 30°. Zbog toga imate dojam da ste u samom centru slike. Nevjerojatno iskustvo i doživljaj za samo 10 eura.

www.lageode.fr

3. Večera u mraku 

Kako vam zvuči večera ili ručak u potpunom mraku? Svi koji su posjetili restoran “Dance le noir” kažu da je to vrlo specifično iskustvo.

Uglavnom traje sat i pol do dva, te se odvija bez ikakvog svjetla. Kada se ukine čulo vida, prirodno, dolazi do izoštravanja ostalih čula - dodira, mirisa, okusa. Hrana koja se na taj način konzumira ima intenzivniju aromu i čitavu lepezu okusa. Osim toga, mrak i opušta, tako da će vas večera u tami uvesti u potpuno nov svijet carstva čula koje niste ni znali da imate.

www.danslenoir.com

4. Muzej romantičnog života

U posjeti književnici George Sand ovdje su dolazili susjedi: skladatelj Chopen, slikar De Lacroix, pisac Le Martan, a kasnije Dickens i Turgenjev, također pisci.

Muzej je prepun uspomena iz Georginog života - nakita, portreta, čak i gipsanih odlijeva. Opuštena atmosfera uz čaj i kolačiće vratiti će vas u neka prošla vremena kad je borba za ljubav bila pitanje časti, a romantika odlika produhovljenih umova.

www.amvr.net

>>Privlači vas putovanje u Crnu Goru? Povedite i djecu

>>Istim će avionima Španjolci u Dubrovnik, a Hrvati u Barcelonu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije