Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tvrdi bombon

Nemojte kupovati slatkiše za Noć vještica; sami napravite popularni američki 'Candy corn'

instagram
30.10.2023.
u 16:30

Možete, naravno, kupiti nekoliko vrećica slatkiša i tako se poštedjeti muke, no s ovim ćete DIY ušećerenim kukuruzom impresionirati prijatelje i obitelj, a jednostavni su za napraviti.

Ako ipak odlučite samo napraviti Halloween bombone, trebati ćete ove sastojke:

  • 130 g šećera u prahu
  • 28 g mlijeka u prahu
  • 1/4 žličice soli
  • 100 g šećera u granulama
  • 7 dcl svijetlog kukuruznog sirupa
  • 30 g meda
  • 2 ½ žlice vode
  • 2 žlice maslaca sobne temperature
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • žuta i narančasta boja za hranu

Priprema:

U mikseru miješajte šećer u prahu, mlijeko u prahu i sol dok smjesa ne postane glatka i dobro sjedinjena. Stavite sa strane.
U loncu od dvije litre pomiješajte šećer u granulama, kukuruzni sirup, med i vodu. Stavite na srednju vatru, poklopite i kuhajte četiri minute. Dodajte maslac pa opet zagrijte lonac na otprilike 115°C, dvije do četiri minute. Maknite s vatre.
Dodajte vaniliju i suhu smjesu od šećera, mlijeka i soli, neprestano miješajući silikonskom lopaticom dok se sve dobro ne sjedini.
Izlijte na pola lima obloženog papirom za pečenje.

Ohladite 20 minuta. Podijelite tijesto na tri jednaka dijela. Dodajte 2, 3 kapi žute boje jednom komadu tijesta i mijesite dok se boja ne prožme. Dodajte 2, 3 kapi narančaste boje drugom komadu i mijesite dok se boja ne prožme. Treći komad ostavite bijel.
Sva tri dijela narežite na trećine i svaki dio tijesta razvaljajte u pramen. Položite pramenove jedan do drugog (žuti, narančasti, pa bijeli) i pritisnite ih prstima. Odrežite neravne krajeve, a zatim od njih ispletite pletenice pa rezačem za pizzu narežite bombone. Položite ih na papir dok se ne osuše, najmanje dva sata. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi s papirom za pečenje između svakog sloja.

Maškare u Šibeniku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije