Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednje snimke velikana

"Nema tog groba" iz kojeg neće pjevati Johnny Cash

American VI
American Recordings/Lost Highway
14.01.2010.
u 13:32

Posljednji posmrtni album, šesti iz serijala "American Recordings", pod nazivom "Aint No Grave" izaći će 26. veljače, na dan kada bi veliki pjevač slavio 78. rođendan.

Posljednje snimke koje je Cash prije svoje smrti snimao s producentom Rickom Rubinom, u vrijeme kad je ostao bez supruge June Carter Cash, bit će predočene javnosti na već drugome posmrtnom albumu iz serijala "American Recordings", čija su prva četiri dijela oduševila kritiku i publiku i Johnnyju Cashu pred kraj života donijela novu slavu i uspjeh koje je neosporno zasluživao.

Peti album, "American V: A Hundred Highways", izašao je kad je Cash već bio mrtav, a cijelu seriju će završiti album pod nazivom "American VI: Ain't No Grave", u prijevodu "Nema tog groba", koji je Cash snimao u žalosti zbog suprugine smrti, usto i te kako svjestan da se i njemu bliži kraj života.

Među pjesmama drugih autora naći će se i jedna Cashova skladba, "I Corinthians: 15:55", o poznatom citatu iz prve poslanice Korinćanima ("Smrti, gdje je tvoja pobjeda? Gdje je tvoj žalac?"), a ozračje odlaska može se čuti u Cashovoj verziji poznate oproštajne pjesme havajske kraljice Lili'uokalani, "Aloha Oe" i još jednoj Cashovoj skladbi "It Don’t Hurt Anymore" ("Više ne boli").

Ostale su pjesme naslovna Ain’t No Grave (uz Avett Brotherse), Redemption Day (Sheryl Crow), For The Good Times (Kris Kristofferson), Can’t Help But Wonder Where I’m Bound (Tom Paxton), Satisfied Mind (Hayes i Jack Rhodes), Cool Water (Bob Nolan) i Last Night I Had The Strangest Dream (Ed McCurdy).

S obzirom na reputaciju i integritet producenta Ricka Rubina, sigurno nije riječ o nekakvoj "mužnji krepane krave" i pokušaju da se na Cashu zaradi još malo gotovine, već o predstavljanju zadnjega umjetničkog izražaja čovjeka koji je i te kako dobro znao što je to smrt (koja mu se bližila), kao što je, dokazujući to bezbroj puta svojim glasom i svojim pjesmama, znao što je to život.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije