Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mila jelavić:

Neka se svi školarci u školi osjećaju ugodno i prihvaćeno

'12.03.2011. - Zagreb - Na 24 tv-u u emisiji Nensi Brlek, gostovale su Mila Jelavic i Jelena Jurisic. Photo: Martina Popovcic/PIXSELL'
'Martina Popovcic/PIXSELL'
31.08.2012.
u 19:29

Sve je pozvala na pojačanu pažnju u prometu, važnost poštovanja prometnih propisa, te podsjetila da nam se sve što uložimo u djecu kasnije vraća. A djeca trebaju našu pažnju, vrijeme i našu odgovornost.

– Pozivam sve koji na to mogu utjecati da pomognu da početak školske godine za svu djecu doista bude svečan i ugodan doživljaj, da se svako dijete osjeća dobrodošlo i prihvaćeno u školi, da zna da će u učenju dobiti podršku učitelja, da će nailaziti i na prepreke i probleme, ali će ih svladavati uz pomoć odraslih i zajedno s drugom djecom.

To je posebno važno za oko 40.800 prvašića. Njihov prvi susret sa školom i učiteljima dobrim će dijelom obilježiti i njihov odnos prema učenju i znanju. Njihova učionica, učiteljica i razredni prijatelji s prvim danom škole postaju važan dio njihova svijeta. A odgovornost svih nas odraslih je da taj mali svijet bude ugodno, poticajno i sigurno mjesto – poručila je Mila Jelavić, pravobraniteljica za djecu, uoči početka školske godine za više od 515 tisuća đaka u Hrvatskoj.

Sve je pozvala na pojačanu pažnju u prometu, važnost poštovanja prometnih propisa, te podsjetila da nam se sve što uložimo u djecu kasnije vraća. A djeca trebaju našu pažnju, vrijeme i našu odgovornost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije