Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štednja

Ne ustručavaju se: Deset stvari koje Amerikanci kupuju rabljene

\'15.09.2009., Frankfurt, Njemacka - 61. Frankfurtski auto sajam odrzava se od 17. do 27. rujna. Na sajmu je oko 1.000 izlagaca, predstavlja se preko 60 premijera, Ocekuje seo ko milijun posjetitelja.
Slavko Midzor/PIXSELL
13.04.2012.
u 13:55

Kožnata torba, nakit ili odjeća mogu se se nabaviti puno povoljnije na buvljacima i na sajmovima

 

Mnogi se ljudi razmeću i pokazuju svoje bogatstvo kupujući nove stvari u dućanima. No nekim stvarima, primjerice automobilima, pada cijena čim izađu iz izloga. Stoga, ako se nađete u situaciji da kupujete jednu od 10 stvari s ovog popisa, razmislite dva puta biste li manje potrošili ako je kupite rabljenu. Popis nam donosi portal Galtime.com:

1. Automobili

Rabljeni su, bez dileme, jeftiniji od novih. No jedan od presudnih čimbenika za kupnju rabljenog automobila jest i manji porez (u Hrvatskoj je pet posto). Stoga, ušteđena cifra daje mogućnost da kupite i nešto skuplji rabljeni automobil.

2. Torbice

Prava kožna torba košta, međutim jedan posjet sajmu antikviteta može vam navući osmjeh na lice, jer ćete se kući vratiti s kvalitetnom torbicom koju možete još godinama nositi.

3. Nakit

U zalagaonicama se može naći pravi komad nakita samo za vas. A taj nakit sigurno ima i svoju priču.

4. Vjenčanica

Vjenčane haljine žene obično spreme u ormar i s vremena na vrijeme izvade kako bi se prisjetile svog 'najsretnijeg dana'. Neke vjeruju kako će je obući i njihova kćer. No to je iluzija. Zato je još bolja opcija od kupnje rabljene haljine, ona posuđena.

5. Dječja kolica

Troškovi za novorođenče penju se do astronomskih cifri, pa ušteda na rabljenim kolicima svim će roditeljima dobro doći.

6. Namještaj

Kupnja antiktnog komada namještaja isprva se može činiti velika investicija, no obzirom da je današnji namještaj većinom rađen za jednokratnu upotrebu, uživat ćete kad shvatite da ste zapravo uštedjeli.

7. Sportska oprema

Klinac vam je izgubio volju za tenis? A rekete ste platili kao suho zlato? Drugi put kad ga uhvati primjerice želja za hokejom, posjetite prvi second hand shop i nabavite mu sve potrebno.

8. Knjige

Jednom kad pročitate knjigu, odložite je na policu i ona vjerojatno godinama skuplja prašinu. Radije ju odnesite do prvog antikvarijata i prodajte, i kupite si naslov koji niste stigli pročitati prošle godine.

9. Alat

 Preuređujete stan i kad ga preuredite, vjerojatno nećete tako skoro opet. Stoga, nabavljeni alat ne bi trebao biti pretjerano skup. Idealno bi bilo nabaviti jeftiniji, a možda zastario model kvalitetne bušilice, nego onu kinesku. A najbolje bi bilo nabaviti ga od nekog obrtnika koji se sprema nabaviti novu opremu.

10. Odjeća

Odjeća je velika stavka u svakom budžetu. Ipak, za nabavku nove robe poslužit će i second hand shopovi u kojima se, ako si date malo truda, mogu iskopati vrlo vrijedni komadi. S druge strane, više nećete stajati nad perilicom i moliti da se najnovija košulja koju ste papreno platili - oboja.

Komentara 1

MU
munja007
10:45 14.04.2012.

a kaj mi hrvati kupujemo rabljeno? pa neki npr. kruh i ostalu klopu iz kontenjera jer gladujemo i tak još neke sitnice..al fino da sad znamo kaj ameri kupuju da se ugledamo na njih..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije