Hrvatska je hit destinacija

Naša zemlja njima je turistička meka, do kraja godine moglo bi ih doći ukupno više od 350 tisuća

advent zagreb
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
14.12.2015.
u 11:56

Brojne žene i starije osobe bile su motivirane posjetiti Hrvatsku nakon prikazivanja njezinih ljepota, uključujući i UNESCO-ove lokalitete, Dubrovnik i ostale turističke atrakcije na kabelskom TV programu TVN

Hrvatska postaje omiljeno odredište turista iz Južne Koreje; njihovih dolazaka u prvih deset mjeseci ove godine bilo je prvi put više od 300 tisuća, a do kraja ove godine moglo bi ih doći ukupno više od 350 tisuća, objavio je medijski portal The Chosun Ilbo, jedan od najčitanijih izvora informacija za sve dobne skupine u toj zemlji.

Koristeći podatke Državnog zavoda za statistiku o dolasku 316,6 tisuća Korejaca u prvih deset mjeseci ove godine u Hrvatsku te predviđanja korejskog veleposlanstva u Hrvatskoj, autori tog članka Hrvatsku opisuju kao "malu srednjoeuropsku zemlju koja ima ugodne plaže i slikovite gradove na Mediteranu", ističući da je u zadnjih šest godina broj Korejaca koji su je turistički posjetili "skočio" više od 30 puta.

"Do 2009. Hrvatsku je posjećivalo svega oko 10 tisuća Koreanaca godišnje, radije su išli u poznatija odredišta poput Francuske i Italije, no u zadnjih nekoliko godina aktivni blogeri koji pišu o putovanjima skrenuli su pažnju korejskim turistima na zadivljujući krajolik Hrvatske i pristupačne cijene", ističe se u članku.

Dodaju i da su posebice brojne žene i starije osobe bile motivirane posjetiti Hrvatsku nakon prikazivanja njezinih ljepota, uključujući i UNESCO-ove lokalitete, Dubrovnik i ostale turističke atrakcije na kabelskom TV programu TVN.

Iznose i podatke da je prošle godine Hrvatsku turistički posjetilo 263,7 tisuća Korejaca, kojih je i ove godine, kako pišu, unatoč priljevu izbjeglica s Bliskog istoka bilo još više nego lani, te su "zauzeli" 12. mjesto po dolascima među stranim turistima, dok su među onima iz dalekih zemalja na samom vrhu.

"Korejsko veleposlanstvo u Hrvatskoj jedno je od manjih prema broju osoblja u svijetu, ima svega četiri djelatnika uključujući veleposlanika, ali je postalo 'najprometnije' u Europi jer osoblje pokušava pomoći u 'poplavi korejskih turista", navode u članku na portalu The Chosun Ilbo informirajući i da Zagreb, kao jedno od glavnih odredišta koje posjećuju ti turisti, objavljuje i vodič za putovanja Korejaca na njihovu jeziku.

>>Bogati Arapi traže luksuzni šoping, a 30 tisuća kuna im je sitnica 

Komentara 1

GE
Georgina56
13:09 14.12.2015.

Ovakve vijesti bas vesele! Neočekivano smo popularni u zemlji koja nam je daleka i o kojoj tako malo znamo.vise se spominje Sj.Koreja.mozda je došlo vrijeme da i HRT ili Nova prikazu neki film o Južnoj Koreji, ako nista bila bi lijepa gesta prema ljudima koji se dive Lijepoj Našoj i koji našoj zemlji donose prihod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije