Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lotta Höfer - Amazonia

Nakon trideset godina varijete ponovno u Zagrebu!

variete
18.11.2009.
u 13:56

Još prije tridesetak godina, Zagrepčani su u zagrebačkom kazalištu Kerempuh imali svoju varijete scenu, koja je zapravo spoj glazbe, kazališta i cirkusa, no ona je danas u Hrvatskoj potpuno zamrla.

Još prije tridesetak godina, Zagrepčani su u zagrebačkom kazalištu Kerempuh imali svoju varijete scenu, koja je zapravo spoj glazbe, kazališta i cirkusa, no ona je danas u Hrvatskoj potpuno zamrla. Ja bih je želio ponovno pokrenuti i moj je prvi korak dovođenje u Hrvatsku mlade 24-godišnje njemačke umjetnice Lotte Höfer - Amazonie - rekao je Boris Halapir, Hrvat iz Njemačke, koji surađuje s tvrtkom Dirk Denzer Performing Arts iz Njemačke koja će u suradnji s Udrugom za promicanje modernog varijetea "Kovačnica snova”, ove godine po prvi puta organizirati dolazak najpoznatijih svjetskih varijete umjetnika u Hrvatsku.

Dodao je kako je u Zagreb iz Njemačke ove godine namjeravao, pod šator na Jarunu ili na hipodromu, dovesti i najveći svjetski varijete festival u Europi sa svjetski poznatim umjetnicima, no u gradskim vlastima, valjda zbog troškova organizacije festivala od preko 600.000 eura, nije bilo puno razumijevanja. Halapir je nakon neuspjelog pokušaja sa Zagrebom pregovarao i s još nekim hrvatskim gradovima - Opatijom, Porečom i Rovinjom, no recesija i gospodarska kriza ove godine očito su učinile svoje i do realizacije nije došlo. Inače, prva prava zvijezda varijete umjetnosti, umjetničkog imena Amazonia, došla je u Hrvatsku radi snimanja novogodišnjeg programa za Hrvatsku televiziju.

Točka po kojoj je dobila svoje umjetničko ime je zapravo performanska točka vodene akrobatike u bazenu od pleksiglasa s tisuću litara vode. Tu je točku kao “original” izmislio renomirani i svjetski poznat ruski koreograf, Nikolaj Chelnokov, koji je radio i za slavni "Cirque du Soleil”.

Uz mnogobrojna gostovanja na svjetskim gala eventima, dosad je nastupala u Šangaju, Monacu, Münchenu i Berlinu. U Hrvatskoj će se zadržati tri dana, a uz najavu i drugih varijete nastupa u Hrvatskoj, već 23. studenoga će se u Hrvatskoj predstaviti i duo Viola. Njemačka umjetnica i njezin pratitelj Boris Halapir odsjeli su u njegovu Klokovcu, a jučer su se na konferenciji za novinare uoči televizijskog snimanja predstavili u Vili Magdalena u Krapinskim Toplicama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije