Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PU ERH

Najmisteriozniji čaj je živ, liječi i stiže u Hrvatsku

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA         '
'Photoshop'
03.02.2010.
u 16:38

Pu erh živi s vremenom i prostorom, a što je stariji, to je vredniji, napominje Španiček. Nije čudno što Kinezi ulažu dionice u taj čudesan čaj.

Čak i oni koji se kunu da poznaju sve vrste čajeva, ne poznaju dovoljno najmisteriozniji čaj na svijetu: pu erh. A baš će njega sljedećeg utorka u 17 sati, u vrijeme za čaj, upoznati uzvanici i posjetitelji kafeterijice luksuzne trgovine Boss u Zagrebu.

Mariborski majstor Gregor Blažič bit će “apostol” prve degustacije toga čaja u Hrvatskoj. Kako to? Baš u trgovini odjećom? Da, jer se modna zastupnička tvrtka Renimo udružila s poduzetnicima Wedgwooda i Rosenthala te Kuće zelenog čaja pa osmislila čajnu veljaču u Bossu.

Jeste li osjetili kako je poseban užitak piti ukusni čaj iz pravog porculana? O, da, posebno je lijepo osjetiti osam blaga u najtraženijem čaju na uvodnom druženju, iz bijele “čipkane” šalice koju je dizajnirala Patrizia Arquette. Vera Wang dizajnirala je i ovalni čajnik za Wedgwood. Najskuplji je tu pozlaćeni Gropiusov čajnik, ali on je samo izložak...

Cijene čajnika penju se do 1500 kuna, a šalica s tanjurićima od 200 do 1200 kuna. Vlasnici Kuće zelenog čaja Tanja Papić i Goran Španiček podsjećaju nas da Japanci najviše vole bijele šalice, a Kinezi one u boji i šarene motive. No kakva god bila šalica, misteriozni pu erh bit će blagotvoran: ako vam nedostaje yin energija, on će je nadoknaditi. I obratno.

Po čemu je tajanstven: živ je, prešan je u kolačiće unutar kojih posebne plijesni kriju izuzetno ljekovite mikroorganizme. Pu erh živi s vremenom i prostorom, a što je stariji, to je vredniji, napominje Španiček. Nije čudno što Kinezi ulažu dionice u taj čudesan čaj.

Ključne riječi

Komentara 2

AG
Agramer198
17:57 03.02.2010.

A da uštedite i odete se pomolit za unutarnji mir i malo trčati po savskom nasipu da dobijete energije?? Samo pitam,naravno...

Avatar vaksalainen
vaksalainen
16:51 03.02.2010.

**** te caj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije