Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Švedski proizvođač konačno je skinuo veo tajne s nove generacije poslovne limuzine S60

Najdinamičniji Volvo spašava pješake od ozljeda

volvo s60
18.02.2010.
u 09:00

Sustav prepoznavanja pješaka u suradnji sa sustavom automatskog kočenja sprečava nalet na pješaka i kada vozač nije koncentriran na stanje u prometu.

Model u koji švedski proizvođač polaže mnogo nade, nova je limuzina S60. Volvo je otkrio konačan izgled poslovne limuzine, čiju bi popularnost dinamičniji dizajn i moderne tehnologije trebale dodatno pojačati.

Sportsku notu naglašavaju i dinamična vozna svojstva, a pomno su razvijani baš podvozje i ovjes. Kupci će moći odabrati izvedbu podvozja Dynamic i Comfort, koji će imati drugačije ugođen ovjes. Volvo mnogo ulaže u sigurnost vožnje, ali brine se i o ostalim sudionicima u prometu, pa je za S60 pripremljen novi sustav. Sustav prepoznavanja pješaka u suradnji sa sustavom automatskog kočenja sprečava nalet na pješaka i kada vozač nije koncentriran na stanje u prometu.

Zahvaljujući radaru smještenom u masku hladnjaka sustav upozorava na problem, a ako vozač ne počne kočiti, sustav koči sam. Za novu generaciju S60 Volvo je pripremio osam agregata. U početku će se nuditi po dva benzinca i dizelaša. Benzince će predstavljati trolitreni T6, opremljen kompresorom koji nudi snagu 304 KS, a do stotke dolazi za 6,5 sekundi te je upregnut šestostupanjskim automatskim mjenjačem.

Tu je i dvolitraš od 203 KS, a dizelsku ergelu činit će petocilindraši, i to od 163, odnosno 205 konja. Naknadno se očekuju dvolitreni benzinac od 240 KS te manji 1,6-litreni model od 150 i 180 KS te 1,6 d DRIVe sa 115 KS.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije