Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjeti korisnica

Na Ženskom RecenzirRAJ-u povela se rasprava o tome kako se riješiti komaraca: 'Eterično ulje pomaže'

Shutterstock
26.07.2023.
u 16:30

Jedna korisnica pitala je koja sredstva su za to dobra, dodajući da je isprobala spirale, svijeće i trik s kavom, no da to ne pomaže.

Jedna od negativnih strana ljeta definitivno su komarci i njihovi uporni ubodi. Dosadni su, njihovi ubodi užasno svrbe i čine kožu crvenom, a osim toga, njihovo zujanje je jako iritantno. Postoje razne teorije da komarce privlači određena krvna grupa ili neki mirisi, ali u svakom slučaju je svima u interesu da ih nema u našoj blizini.

Upravo zato na se u Facebook grupi Ženski RecenziRAJ povela rasprava o tome kako se riješiti komaraca, odnosno kako ih držati podalje kada sjedite u vrtu ili na terasi. Jedna je korisnica upitala koja sredstva su za to dobra, dodajući da je isprobala spirale, svijeće i trik s kavom, no da to ne pomaže. 

VEZANI ČLANCI:

"Mi smo okruženi živicom i grmljem..užas koliko ih bude..kupim sprej za muhe i dobro pošpricam živicu,grmlje pa čak i drvo po terasi i onda bude mir 2-3 dana pa ponavljam gradivo jer u protivnom bi nas 'pojeli' koliko ih ove godine ima..znam da je skup sport to, ali ništa drugo nam nije upalilo", napisala je jedna korisnica. "Posadite lavandu to ih provjereno odbija"; dodala je druga. 

"Dok sam mogla nabaviti domaći, kvalitetni češnjak, radila sam tinkturu za špricanje. U otprilike 1 l vode, glavica češnjaka, iskuha se na pola...s tim sam špricala i balkon, cvijeće, stolice, sve...nakon minutu ne osjetite miris, a komarce tjera. Ja sam špricala svaku večer", savjetovala je treća korisnica. "Imate u Poljoljekarnoj neku tekućinu bas za to,pitajte ne znam kako se točno zove al učinkovito 100%", glasio je komentar četvrte korisnice. "Kupim u biljnoj ljekarni eterično ulje citronele i time pošpricam terasu,beton i sve što mogu,.kod nas je pomoglo", napisala je peta korisnica.

Želite pozitivno utjecati na klimatske promjene? Pijte manje kave, kaže studija!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije