Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na skijanje 2. siječnja priprema se oko 100.000 Hrvata

Na skijalištima u BiH obitelj može uštedjeti do 2000 kuna

skijanje
Arhiva VL
29.12.2009.
u 17:59

U BiH skijašima je oko 20 posto jeftinije nego u Sloveniji te oko 30 posto nego u Austriji. U bosanskim trgovinama i restoranima razlika je i osjetnija, penje se do 50 posto

Već drugog dana nove godine Hrvati kreću na svoj redovni zimski odmor negdje na europskim skijalištima. Većina tradicionalno u Austriju, Italiju i Sloveniju, ali mnogi i na skijališta u susjednoj Bosni i Hercegovini. Iako se polazak bliži, aranžmani za skijanje se još uvijek prodaju, a u agencijama se nadaju da će se ponoviti broj od oko sto tisuća Hrvata na skijanju što je kao i prijašnjih sezona. I to neovisno o tome što je drugi krug predsjedničkih izbora 10. siječnja.

Kriza, čini se, hrvatske skijaše još nije pogodila u mjeri da bi se odrekli omiljenoga zimskog odmora. Ipak, ponešto govori da raste broj onih koji biraju skijanje u susjednoj Bosni i Hercegovini. Naime, računice pokazuju da je u BiH skijašima jeftinije oko 20 posto nego recimo u Sloveniji te oko 30 posto nego u Austriji. Što se, pak, tiče cijena u bosanskim trgovinama i restoranima razlika je i osjetnija, penje se i do 50 posto. U svakom slučaju, ispada da četveročlana obitelj koja se odluči skijati u Bosni umjesto na nekom slovenskom ili austrijskom skijalištu može za sedam dana uštedjeti između tisuću i čak 2500 kuna.

Komentara 1

RH
rhodney
18:12 29.12.2009.

U Austriju i italiju po opremu pa na skijanje u BiH, mozda se moze srediti i neki kredit preko Hypo banke povoljni su uvjeti, najbolje ga ni ne vratiti i ostati u BiH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije