Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Muškarcima najprivlačniji prirodni miris žene koja ima ovulaciju

par
15.01.2010.
u 12:02

Zaboravite skupocjene parfeme kojima želite privući muškarca. Ono što će najbolje "upaliti" jest vaš prirodni miris. Posebno ako imate ovulaciju.

Rijetke su žene koje ne pate za skupocjenim parfemima i koje se barem ne razvesele kad ga dobiju na dar. Idu li na spoj, svakako će ga staviti u osjetnim količinama. No od sada bi stvari mogle biti drukčije. Muškarce naime, pokazalo je istraživanje, daleko više privlači prirodan ženski miris.

Istraživanjem je dokazano da kod muškaraca raste razina testosterona kad osjete prirodni ženski miris, posebno kad je žena u plodnim danima.
Ranije je dokazano da žene privlači miris muškarca koji sadrži feromone ili kemijske spojeve koji privlače suprotni spol, no sada se čini da je privlačnost obostrana, a tu je i dokaz da žena odašilje posebno snažne signale da je na vrhuncu svojih plodnih dana.

Studija objavljena u časopisu Psychological Science počela se prateći ponašanje životinja dok se pare.

Razina testosterona kod mužjaka inače raste kao reakcija na signale koje odašilju ženke, posebno kad su im plodni dani. Međutim dosad ovakvo ponašanje nije bilo dokazano kod ljudi.

U istraživanju su muškarci mirisali majice - jednu koju je nosila žena za plodnih dana, jednu koju je nosila žena koja nije imala ovulaciju, te majicu koju nitko nije nosio. Na temelju uzoraka sline testiranih muškaraca utvrđena im je razina testosterona, a najviša je bila kod muškaraca koji su mirisali majicu koju je nosila žena u ovulaciji.

Isto tako, muškarci su majicu žene koja je imala ovulaciju ocijenili kao majicu s najugodnijim mirisom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije