Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Psihologija

Muškarčeve namjere otkriva jednostavan test

par, poljubac
Pixsell
12.01.2010.
u 11:46

Ako muškarac za prvog izlaska dugo gleda ženu oči u oči, to znači da o svojoj pratilji razmišlja kao o potencijalnom dugogodišnjem partneru, a informacije čita s lica.

Jednostavan test može otkriti muškarčeve namjere kad je u pitanju suprotni spol, a sve je, kažu znanstvenici, u pogledu. Način na koji muškarac gleda ženu otkriva njegove prave namjere. Ako muškarac za prvog izlaska dugo gleda ženu oči u oči, to znači da o svojoj pratilji razmišlja kao o potencijalnom dugogodišnjem partneru. Ako mu pak pogled luta s tijela na lice pa natrag, šanse za nešto više od kratke avanture su slabe.

Istraživanje je pokazalo da je lice presudno za muškarca koji traži životnog partnera, a tijelo im je tad dvostruko manje važno. Psiholog Anthony Little sa Sveučilišta Stirling objašnjava da oni koji traže životnog partnera hoće nekoga tko je prijateljski raspoložen, sklon humoru, kooperativan i ugodan, a sve će te informacije dobiti s lica.

- Ali kad su muškarci u potrazi za avanturom, tada se ne zamaraju time koliko netko ima ugodno lice, onda im je važnije žensko tijelo, pa stoga dijele svoju pažnju te gledaju jedno i drugo - kaže Little.

Istraživanje je provedeno na 127 muških dobrovoljaca koji su ocjenjivali fotografije ženskih modela, samo glave ili samo tijela. Istraživači su ustanovili da je, tražeći stabilnu vezu, samo 20 posto muškaraca dalo visoke ocjene fotografijama ženskoga tijela, a oni koji su tražili kratkotrajnu vezu, davali su veće ocjene tijelu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije