Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'hoće li ikada biti lakše?'

Mlada mama se požalila: 'Nisam trebala imati dijete, nedostaje mi Netflix i vrijeme za sebe'

Shutterstock
25.10.2023.
u 15:30

Ja sam vrlo introvertirana, samozatajna osoba i uvijek sam bila sretna sama sa sobom, radeći od kuće, gledajući Netflix navečer, uživajući u prirodi i eventualno odlasku van na večeru i na odmor s vremena na vrijeme, piše novopečena mama.

Jedna je novopečena mama nedavno na roditeljskom portalu Mumsnet napisala kako je, tek sada kada je rodila svoju kćer, shvatila koliko teško roditeljstvo može biti, te se, kaže, ne može riješiti osjećaja da nije ni trebala i mati dijete. Anonimna mama tako kaže da svoju 10-mjesečnu kćer voli 'više od svega na svijetu', no naprosto ne može prestati misliti o mirnom životu koji je imala prije djeteta, te bi se rado vratila u te dane. Priznala je i da je vrlo introvertirana osoba i da joj je jako teško odreći se vremena koje je prije imala samo za sebe kako bi se posvetila svom djetetu.

"Stalno brinem da će joj se nešto loše dogoditi. Ona je ljupko, bistro, sretno, slatko i prilično neovisno dijete ali ja se jednostavno ne mogu riješiti osjećaja da je prevelika briga i da žalim što sam je odlučila roditi", napisala je mama u naknadno obrisanom postu. "Samo se želim vratiti svom starom životu. Imao sam tih, miran i neuzbudljiv život, i to mi se sviđalo", rekla je.

"Ja sam vrlo introvertirana, samozatajna osoba i uvijek sam bila sretna sama sa sobom, radeći od kuće, gledajući Netflix navečer, uživajući u prirodi i eventualno odlasku van na večeru i na odmor s vremena na vrijeme", piše novopečena mama i dodaje kako ne voli roditeljstvo jer se osjeća zarobljenom zbog konstantnog osjećaja odgovornosti i brige o drugom biću koje je o njoj potpuno ovisno. 

Isto tako, kaže, nedostaju joj bezbrižni dani u kojima je mogla samo odmarati, opuštati se i ne raditi ništa.  Svoju je objavu žena završila pitanjem koje je postavila drugim roditeljima; misle li da će zauvijek žaliti zbog svoje odluke da postane majka ili će doći vrijeme kada će početi uživati u roditeljstvu, možda kada joj kćerka bude starija, a mnogi su u svojim odgovorima izbjegli osudu i priznali da su se na početku i sami slično osjećali, napominjući i kako sigurno dolazi bolje vrijeme.

Mama pokrenula raspravu online: 'Djecu ne treba kupati svaki dan, a ni ne moraju piti bljutavu vodu'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije