Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EAST PRESS

Manga o Hitleru popularna u Japanu, a zabranjena u Njemačkoj

manga
East press
02.10.2009.
u 08:00

Velik uspjeh mange o Hitleru u Japanu pokrenuo je u Njemačkoj raspravu, a središnje je pitanje treba li ukinuti zabranu objavljivanja tiskanih materijala o Hitleru.

Manga o Hitleru koja sadrži njegovu biografiju i nacistički manifest u Japanu je u samo deset mjeseci prodana u 45 tisuća primjeraka. Hitlerov život i političke ideje pretočene su u strip koji se lako čita, a dio je serije stripova o istaknutim osobama svjetske povijesti.

Velik uspjeh mange o Hitleru u Japanu pokrenuo je u Njemačkoj raspravu, a središnje je pitanje treba li ukinuti zabranu objavljivanja tiskanih materijala o Hitleru. Postoji, naime, želja izdavača da se strip objavi, kao i drugi iz iste serije, no dopuštenje za tiskanje bavarsko Ministarstvo financija ne želi izdati uz obrazloženje da se zabranom žele zaštititi osjećaji onih čiji su članovi obitelji bili žrtve Hitlerova režima.

U istom serijalu nalazi se i manga verzija Marxova "Kapitala". Japanski izdavač mangi East press u tu formu često pretvara razne sadržaje, od širenja ptičje gripe do povijesti odnosa Kine i Japana.

 

Ključne riječi

Komentara 3

DE
Deprimirani
08:48 02.10.2009.

Naravno da treba! Pa taj čovjek je bio super sposoban političar i javni djelatnik! Djela su mu za osuditi ali osobnost mu je bila sasvim O.K.

IB
Ivana Brkić Ćubela
10:17 02.10.2009.

Hitler je sve do kraja svog zivota uspesno uspeo kriti svoje familijarno stablo, zato sto je u njegovoj familiji INCEST bio NORMALITET.Incest je jedan od glavnih razloga zasto H.nije hteo imati dece jer i sama pomisao da i sam poticee iz takve veze dovodila ga je do ludila a sta bi tek bilo da mu se rodi nenormalno dete sto je cesta posledica incestoidnih Pokoljenja....Njegova Mama je Klara(24 godina mladja i vec 3 zena od nj.navodnog oca Aloisa i nj.rodjakinja po 2 kolenu ) .Otac od Hitlerovog oca je upravo njegov brat Johana Nepomuka koji je imao odnos sa svojom (njihovom) mamom....Anna Marija Schickelgruber....zamrseno ali tako je ...od idiota se samo idot more roditi

CA
calif
11:54 02.10.2009.

ne vidim nikakve posebne razloge za veličanje hitlerovog lika, jer je opasno i gadno zajebo nakon kaj mu je dobro krenulo. stoga i nije neki primjer za uzor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije