Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inspirativna priča

Mama heroj: Sa sinom invalidom prošla je gotovo cijeli svijet - noseći ga na leđima

Niki Antram/Facebook
04.01.2022.
u 10:32

"Sretna sam jer imamo slične interese - oboje uživamo u prirodi, avanturama... Pronalazim načine kako mu osigurati najbolji i najpustolovniji život."

Niki Antram, 43-godišnja samohrana majka iz Australije oduševila je ljude diljem svijeta svojom pričom o majčinstvu, putovanjima i sinu. 

Kada joj je bilo samo 17 godina rodila je sina Jimmyja koji je slijep, ima tjelesni i mentalni invaliditet i zbog toga mu je potrebna 24-sata briga. Bez obzira na to, Niki je sebi i njemu obećala da će im pružiti najbolji mogući život i da će Jimmy putovati i raditi stvari koje rade i drugi.

Krenuli su putovati svijetom, omogućila mu je da jaše konje, pliva s dupinima, leti balonom - a sve to noseći ga na leđima jer neka mjesta i aktivnosti nisu prilagođeni invalidima.

Ponekad to nije tako jednostavno, posebice kada mora nositi i prtljagu ili torbu s potrepštinama za njega, ali sve, kaže, zaboravi kada dođu na odredište.

"Sretna sam jer imamo slične interese - oboje uživamo u prirodi, avanturama... Pronalazim načine kako mu osigurati najbolji i najpustolovniji život. Kad planiram neko putovanje, uvijek se pobrinem da imam dovoljno pelena, odjeće i jastučića koje koristi. Gdje god idemo najavim naš dolazak i objasnim situaciju", rekla je ova hrabra mama za Daily Mail.

Dirljiva snimka prvog plesa: Mladoženja u kolicima, a mladenka na rolama! 😍

Zabavno im je i kada su kod kuće, kao sada dok traje pandemija i putovanja nisu moguća. Redovito se voze na biciklu, igraju se na plaži, pripremaju doručak, vježbaju... 

Jimmy je oslijepio već s dva mjeseca, a šest mjeseci kasnije saznali su da boluje od epilepsije.  "Srce mi se slomilo kad sam saznala da je trajno slijep i trebalo mi je dosta vremena da to prihvatim. Imala sam 17 godina i veliku odgovornost pred sobom. Svakog dana ga pokušavam naučiti novim riječima i pokretima. To je proces koji se mora ponavljati puno puta", kaže ova mama i dodaje da je sin njezina vječna inspiracija. "Ne vidi me na konvencionalan način, ali sigurna sam da u mislima ima viziju o tome kako izgledam."

Profesorica povijesti od kruha radi pravu umjetnost

1/15
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije