Kraj brojenju kalorija, masti nisu opasne?
“Ozloglašene” masnoće životinjskog podrijetla iz mesa, maslaca, jaja nikada nisu bile štetne, kaže Anita Šupe
Komentari 9
Kada je uljni lobi agresivno radio prpagandu posebno falili smrdljivo maslinovo ulje a to ide zadnjih 40 godina sokci su kao pametna vrsta medju manje pametnima klali prije Bozica dva ranjenika po 200kilograma.To hvala Bogu cinimo i danas i svii oni sto nam prijete da nesmijemo klati jer po njihovom moramo kupovati njihovo uvozno smrdljivo meso.Neka se opamete jer sokci moraju klati ako nesmiju svinje onda........
Slika ispod naslova sve govori....Rakijica je sa strane, da se ne vidi.
Ko maze taj vozi.
Svakom s tri čiste je odmah bilo jasno da su najnovija "znanstvena" saznanja u vezi štetnosti ovakvog i onakvog oblika prehrane obična glupost. Previše šećera i soli je štetno, jer to je logično, a ne zato što "znanstvenici" tako kažu. Previše ribe bogate živom također, ali tko jede samo tunjevinu svaki dan, a da se ne zapita ne bi raznovrsnija prehrana bila zdravija? Štetno je i previše izvorske vode jer od bilo čega previše možemo se razboliti pa i umrijeti. Dovoljno je biti umjeren i sustavno ignorirati tipove koji su plaćeni da pametuju; svećenike, znanstvenike, političare, a nerijetko i liječnike.
bacam se na mast
Nastala zbrka onih sto neznaju koliko bi trazili za smrdljivo maslinovo ulje.U svojoj pohlepi idu tako daleko da ga nazivaju da je ulje nesexano da je djevica.Koje gluposti nikada nisam vjerovao nasim maslinarima,prije nekoliko mjeseci je izasla statistika kontrole kvalitete maslinova ulja i skoro u svakom je bila mjesavina nekih drugih ulja.Ako im se ne stane na rep oni ce mjesati i motorno rabljeno ulje.
Ako se ljudski rod tisućama godina održao tisućama godina na životinjskom mesu i mastima, žitaricama, voću i povrću i to prirodnom i svježem, a ne konfekcioniranom, ne znam što se tako značajno promijenilo u zadnjih pedesetak godina da se svee stavlja naglavačke. Životni vijek ljudi se produžio zbog lijekova kojima se liječe mnoge čak danas i bezazlene bolesti koje su prije odnosile živote. Danas je mnogo školovanih ljudi koji žele napredovati u svojim zvanjima pa se rade svakovrsna istraživanja. Ne može se u petogodišnjem istraživanju dokazati da na čovjeka štetno djeluje jedan sastojak iz soka ananasa. Moje mišljenje je da na ljude štetno djeluju razni kemijski dodaci hrani, a ne sama hrana. Prije nekoliko dana mi se u autu rastopio namaz koji se pravi od hidratiziranog margarina. U frižideru se razdvojio na nešto gadno žuto, nešto bijelo i na dnu tekućina, možda voda. Svaka životinjska masnoća koja bi se u tim uvjetima rastopila hlađenjem bi se vratila u prvobitno stanje. I šta je sada tu zdravije za jelo?
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Daj malo tanje reži taj špek.