Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"ukradenih" pola sat

Koliko ste vi na "fejsu"? Prosjek je 14 puta dnevno

facebook
Frank May/PIXSELL
01.04.2013.
u 16:00

Od pola sata na Facebooku, 15 minuta potroši se za čitanje novosti, dok je ostatak podijeljen na poruke i nove statuse.

Analitička kuća IDC istražila je koliko često koristimo Facebook na telefonu - a prosjek je 14 puta u jednom danu. Istraživanje u kojem je sudjelovalo više od sedam tisuća ispitanika otkrilo je da čak 79 posto ispitanika provjerava \"stanje\" na \"smart\" telefonima u prvih 15 minuta ujutro kad ustanu iz kreveta, dok 62 posto to napravi odmah nakon buđenja. Facebook koristi oko 70 posto ljudi i on je treća najpopularnija aplikacija, piše NBC News.

Kada, gdje i kako?

Popularnu društvenu mrežu korisnici najčešće provjeravju prije spavanja, no prosjek tijekom dana je 13,8 puta. \"Samo da provjerim jel ima nešto novo\", oduzme im svaki put 2.22 minute što je gotovo pola sata kroz dan.

Za \"ukradene\" momente korisnici ne mare, pa \"fejs\" 46 posto provjerava dok kupuje ili obavlja neke sitnice, a 48 posto njih provjerava društvenu mrežu u teretani. I dok kuhaju, 47 posto korisnika nema mira pa će provjeriti profil, dok je polovina ispitanika priznala je da to radi u kinu.

Od pola sata na Facebooku, 15 minuta potroši se na čitanje novosti, dok je ostatak podijeljen na poruke i nove statuse.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije