Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vi pitate...

Kako se riješiti ciste na prirodan način, viška kilograma i osipa?

plivanje
Foto: VL FOTO
1/3
24.07.2013.
u 12:00

Pitali ste nas kako se riješiti ciste na jajniku, što jesti za večeru da se održi težina i kako se riješiti crvenih točkica koje se pojavljuju na tijelu nakon kupanja

Protiv ciste na prirodan način

Operirala sam edometrom na lijevom jajniku, cista je bila velika 9 cm. Od tada redovito pijem kontracepcijske pilule Yaz kako se cista ne bi vratila, no danas sam saznala da na desnom jajniku imam žarište endometrioze. Po svaku cijenu htjela bih izbjeći još jednu operaciju, što mi je činiti?

Za endometričnu cistu terapija su čaj i dvije vrste kapljica koje se piju tijekom prve i druge polovice ciklusa. Moguće je i mazanje trbuha uljem protiv edometra, cista na jajnicima i jajovodima. Biljaka ima mnogo i moraju se kombinirati. A za prvu ruku evo sastojaka za recept za čaj: stolisnik, majčina dušica, troskot, tormentila, imela, neven, hibiskus, list kupina ili malina. Pomiješajte sve u podjednakim količinama, skuhajte čaj i pijte tijekom dana pola litre do litru.

Izbjegavajte dulji kontakt s vodom

Svaki put nakon kupanja, bilo to kod kuće u kadi ili u moru i rijeci, nakon što izađem iz vode imam male crvene točkice po tijelu, najčešće po leđima, na prsima i po rukama. Te točkice me svrbe, ali prođu dosta brzo te se nakon ponovnog kupanja opet vrate. Zanima me je li to alergija i kako je izliječiti?

Vjerojatno se radi o tzv. akvagenoj urtikariji, odnosno, urtikariji prouzročenoj kontaktom s vodom bilo koje vrste i temperature. Ovaj oblik urtikarije slabo reagira na liječenje antihistaminicima koji se inače daju kod urtikarija pa ako ih i uzimaš, osip neće nestati, ali će možda biti blaži i manje će svrbjeti. Preporučuje se izbjegavanje dugotrajnog kontakta s vodom (npr. kupanje u kadi, bolje je, umjesto toga, kratko se otuširati), a možeš pokušati uzimati npr. tablete Telfast 180 mg, jednom dnevno tijekom mjesec dana pa vidjeti je li došlo do poboljšanja.

Obavezno nastavite plivati

U posljednjih godinu dana dobila sam gotovo 15 kilograma. Inače treniram plivanje, ali više nisam u prvoj ekipi pa sam se opustila. Zanima me kako da izgubim višak kilograma.

Nekoliko se problema događa kod sportaša kada prestanu s intenzivnim bavljenjem sportskom aktivnošću. Prvi je problem taj što često dobiju na nekvalitetnoj tjelesnoj masi, a drugi je problem mnogo veći, a riječ je o zdravlju koje može biti ozbiljno ugroženo zbog velikih fizioloških promjena koje nastupaju. Zbog toga profesionalni sportaši po završetku karijere nastavljaju s ozbiljnijim rekreativnim bavljenjem sportom kako bi sačuvali svoje zdravlje. Predlažem da u bazenu nastavite s treninzima najmanje tri puta tjedno a ti treninzi trebali bi biti intervalnog tipa, s čestim promjenama ritma, odnosno zona intenziteta. Primjerice, plivajte set 3x100 metara na pulsu 120, zatim jednom 50 metara na pulsu 150, pa ponovno 3x100 na pulsu 130, zatim jednom 50 metara na pulsu 160. Stanke su na takvim setovima male (od 10 do 20 sekundi).

Lagane večere su jednostavne

Imam 21 godinu, visoka sam 165 centimetara te imam oko 54 kilograma. Ujutro doručkujem voće (banana, jabuka i drugo). S obzirom na to da sam student, za ručak uglavnom nemam mogućnost velikog izbora te uzmem ono što se nudi. Zanima me što da jedem za večeru kako bih održala težinu?

Za večeru je poželjno konzumirati lakši hranjivi obrok. To može biti toplo-hladna salata (s raznovrsnim povrćem, komadićima mladog sira, prženim komadićima mesa peradi ili pirjanih gljiva, posuta raznovrsnim sjemenkama). Uz salatu možete poslužiti i prepečenac ili malo integralno pecivo. Također, hranjiv obrok može činiti i gusta juha od povrća ili lagani sendvič. Za večeru je poželjno konzumirati i fermentirane mliječne proizvode, primjerice sa žitnim pahuljicama, ili sir, masline, voće i raznovrsno povrće uz dodatak maslinova ulja.

>>Dobro je imati koji kilogram viška, bolje je nego biti mršav

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije