Jedemo previše soli! Otkrivamo zašto je važno smanjiti unos
Reducirani unos soli u organizam, od dječje pa sve do odrasle dobi, izravno je povezan sa smanjenjem mogućnosti za razvoj visokog krvnog tlaka, a samim time i srčanožilnih bolesti u odrasloj dobi.
Komentari 2
TO
Nitridne soli u industrijskim prehrambenim proizvodima su štetne. Morska, kamena ili himalajska bi trebale biti ok i u većim količinama. Glavni sastojak za izradu želučane kiseline je sol te je neophodna za mnoge procese u tijelu pa i detoksifikaciju. Kada se pije puno kave i alkohola, tijelu treba više od prosjeka...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Pa ne može mi papar, đumbir ili kadulja zamijeniti sol. I ne mora se dobiti visoki tlak, niti oboljeti, ako se jede sol. Nečiji organizam može čak zahtijevati sol (pa i veće količine!). Nismo svi isti.