Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatna žena

Izrađuje lutke za djecu s tjelesnim poteškoćama: 'Želim im podići samopouzdanje'

nannysbabiestoodollslikeme
13.05.2020.
u 16:40

Lista čekanja je dugačka, čeka se i po dvije godine, ali ona svejedno u izradu svake lutke unese puno truda, ljubavi i pažnje

Amy Jandrisevits iz Wisconsina u SAD-u izrađuje posebne lutke za djecu s tjelesnim poteškoćama, prenosi Bored Panda.

Naime, ona izrađuje lutke po narudžbi koje izgledaju poput svojih vlasnika, uključujući i tjelesne poteškoće koje imaju. S projektom "Lutka poput mene" krenula je prije godinu dana, a danas u njezinim lutkama uživaju djeca diljem svijeta. Njezine posebne lutke raznježile su ljude diljem svijeta, a i razveselile djecu s poteškoćama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Amy (@a_doll_like_me)

Prvu lutku napravila je prije pet godina, kada je dijete njezine prijateljice započelo transrodnu tranziciju pa je napravila takvu lutku kako bi se dijete osjećalo bolje. Nakon objave fotografije lutke na Facebook profilu, Amy je brzo dobila mnogobrojne zahtjeve za posebne i drugačije lutke. “Jako je teško reći djetetu da je savršeno upravo takvo kakvo jest kako bi im se podiglo samopouzdanje, a ne ponuditi mu ništa što izgleda kao ono. Mi ćemo promijeniti tu priču”, rekla je Amy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Be honest. I know some of the cutest kids in the world 😍

Objavu dijeli Amy (@a_doll_like_me)

Lista čekanja je dugačka, čeka se i po dvije godine, ali ona svejedno u svaku lutku unese puno truda, ljubavi i pažnje. “Zahvaljujući lutkama, ostvarujem posebnu emocionalnu vezu s obiteljima”, rekla je Amy, koja lutke izrađuje kod kuće. Prije ovog projekta, Amy je bila socijalna radnica, ali sada se u potpunosti posvetila izradi lutki.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Amy (@a_doll_like_me)

Upoznajte gospodina koji već 47 godina peče kestene na Cvjetnom trgu:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije