Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matica hrvatska

Izabran novi urednički odbor Stoljeća hrvatske književnosti

stamać
arhiva
30.12.2009.
u 18:01

Sukob rasplamsan ljetos u Matici hrvatskoj smjenom akademika Dubravka Jelčića i cijeloga uredničkog odbora kapitalne biblioteke "Stoljeća hrvatske književnosti" prekjučer je dobio epilog.

Sukob rasplamsan ljetos u Matici hrvatskoj smjenom akademika Dubravka Jelčića i cijeloga uredničkog odbora kapitalne biblioteke "Stoljeća hrvatske književnosti" prekjučer je dobio epilog. Glavni odbor Matice hrvatske izabrao je novi urednički odbor. Najvažniju Matičinu biblioteku ubuduće će uređivati Josip Bratulić, Stjepan Damjanović, Josip Lisac, Tonko Maroević, Nedjeljko Mihanović, Ante Stamać i Miroslav Šicel.

 U nakladničkoj djelatnosti Matice hrvatske došlo je do još jedne promjene. Dosadašnja glavna urednica Matičinih izdanja Jelena Hekman odlazi u mirovinu. Na zahtjevnom poslu vođenja bogata Matičina izdavaštva naslijedit će je Romana Horvat, koja je desetak godina bila izvršna urednica nekih Matičinih izdanja. Unatoč iskustvu, zadaća nasljednice jedne od najboljih urednica u novijem hrvatskom nakladništvu neće biti jednostavna: valjat će održati visoke kriterije koje je postavila karizmatična Jelena Hekman.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije