Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slažete li se?

Hrvatski otok proglašen trećim najpodcjenjenijim otokom u Europi

Foto: Pixabay
1/7
03.04.2024.
u 11:30

To je raj za ljubitelje prirode, s više od 70% otoka prekrivenog bujnom šumom.

Globalna turistička stranica Big 7 Travel službeno je objavila 20 najpodcjenjenijih otoka u Europi za 2024. godinu. Na listi se našao jedan hrvatski otok - Lastovo i to na visokom trećem mjestu. Lastovo, koje se nalazi na obali južne Dalmacije i broji svega nekoliko stotina stanovnika, nije u središtu pozornosti kao popularniji otoci poput Hvara, Korčule, Brača ili Paga, piše Croatia Week

Prožeto poviješću, Lastovo ima obilje prirodnih ljepota, uključujući raznoliku floru i faunu, koja privlači turiste. Njegovo otočje proglašeno je parkom prirode 2006. godine. Otoci su rangirani prema sljedećim kriterijima; skriveni dragulji koje ne preplavljuju gužve, lokalni šarm, prirodne ljepote, kulturni značaj, pristupačnost, aktivnosti i atrakcije te lokalna zajednica.

VEZANI ČLANCI: 

‘Ovaj suncem okupan otok dragulj je Mediterana. To je raj za ljubitelje prirode, s više od 70% otoka prekrivenog bujnom šumom. Kristalno čista obala prekrasno je raznolika - opustite se na plaži s mekim pijeskom, zaronite u pjenušavu vodu surove uvale ili ronite iznad koraljnog grebena. Izolacija otoka također pomaže uzgoju jedinstvene flore i faune’, piše Big 7. 

‘Osim prekrasnog krajolika, Lastovo je dom drevnih kamenih sela. To je pogled u Hrvatsku prošlost: ovdje postoji jedinstveni način života koji je sačuvan. Unatoč promjenama u modernom svijetu, Lastovo je zadržalo svoju kulturnu baštinu kroz domaće ruho, glazbu, dijalekt, običaje i drugo’, dodaju.

VEZANI ČLANCI: 

Top 10 najpodcjenjenijih otoka u Europi 2024. godine:

  1. Anáfi, Grčka
  2. Île d’Yeu, Francuska
  3. Lastovo, Hrvatska
  4. Senja, Norveška
  5. Marettimo, Egadsko otočje, Italija
  6. Kythira, Grčka
  7. Inis Mór, Aransko otočje, Irska
  8. Porquerolles, Côte d’Azur, Francuska
  9. Otok Rum, Unutrašnji Hebridi, Škotska
  10. Santa Maria, Azori, Portugal

Objavljen popis najljepših plaža na svijetu: Svoje mjesto zauzela je i jedna plaža u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 2

MO
montello
09:43 04.04.2024.

nek ostane i dalje raj cisto more zrak

Avatar tarana
tarana
13:05 03.04.2024.

E sad kad nagrnu u ovaj raj....raja biti više neće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije