Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Last minute cijene posljednjih dana oživjele prodaju novogodišnjih aranžmana

Hrvati dočekuju Novu u Dubaiju za 7000, ali i za - 70.000 kuna

hotel
08.12.2009.
u 08:00

Ispraćaj 2009. godine u Umagu za 2400 kuna previše je, s obzirom na to da za Rim treba tek 500 kuna više, komentiraju i putnički agenti previsoke početne cijene nekih jadranskih hotela.

Prodaja novogodišnjih putovanja posljednjih je dana zbog last minutea živnula, pa se putnički agenti nadaju da minusi neće biti veći od deset posto. Za razliku od prije dvije, tri godine kada se u posljednja dva, tri tjedna prije Nove godine više nije moglo puno birati, sada sniženja cijena dočeka kao npr. u umaškim hotelima sa 2345 kuna na 1875, tek bude prvi interes.

- Početne su cijene nekih jadranskih hotela uistinu bile previsoke. Pa za 2900 kuna se može četiri dana autobusom u Rim, s kojim se Umag ipak ne da uspoređivati - komentiraju i sami putnički agenti. Od jadranskih odredišta ponajbolje se, inače, puni Opatija, gdje se u hotelu s tri zvjezdice (tri noći) Nova dočekuje za 1495 kuna. U svakom slučaju, kriza nije smanjila ponudu putovanja. Za 1920 kuna nudi se, recimo, petodnevno autobusno putovanje na Ohrid. Za trodnevni novogodišnji aranžman na Balatonu treba 1090 kuna, a u, primjerice, Sarajevu dostaje 990 kuna.

 - Otprilike to su i najniže cijene pristojnih novogodišnjih aranžmana. Samo putovanje u Bratislavu  autobusom za Novu godinu, s dva noćenja, stoji manje - 900 kuna. Sve što ima cijenu nižu od toga zbog niske kvalitete mi i ne želimo raditi - vele u agenciji Aurora. - Cijena je ljudima bitna. Mjesta koja smo za Tunis imali na akciji po cijeni od 2690 kuna odmah su rasprodana - kažu u agenciji Sunčani odmor. Egzotika Tunisa za Novu godinu sada stoji od tri tisuće kuna naviše.

Ključne riječi

Komentara 8

MA
marjanca
08:33 08.12.2009.

Svetovni turistični portali so objavili novico, da je Hrvaška in, Dubaj pa aut. Kateri Hrvat, ki je pri zdravi pameti, pa pojde v aut?

SN
snovakor
09:40 08.12.2009.

Vsekakor da Hrvati ne gredo v aut ! (svakako da Hrvati ne idu u aut !). Stvar je samo mentaliteta, naime oni koji ne znaju ili ne žele sami sebi priznati, svi mi u Hrvatskoj želimo biti IN, ovako ili onako. Zbog toga se i uplaćuju destinacije-skupe, da ti stane mozak i ako nema novaca. Istina je, da je kod nas sve pre skupo ! Krivi su sami hoteljeri, ne trebaju spuštati cijene ali neka za tu istu cijenu dodaju puno sadržaja, toplih bazena i ostalo i bit će gosta i zimi !!! Jer ovakvom ponudom ne mogu uspijeti ! Samo zarađivati na onome što ti priroda nudi...to je absurd, a upravo to rade svi naši na moru.

RI
riječanka
09:09 08.12.2009.

Eto ga, to su pravi Hrvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije