Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hloverka Novak-Srzić smijenila Anu Jelinić iz emisije Dossier.hr

Hloverka Novak-Srzić
Arhiva VL
13.11.2009.
u 15:07

Ani Jelinić se zamjerilo to što je u emisiji Dossier.hr prikazala prilog pod nazivom “U mreži”, u kojem su govorili novinari koji se već godinama bave otkrivanjem korupcije i kriminala.

Direktorica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak-Srzić smijenila je danas prijepodne urednicu i voditeljicu emisije Dossier.hr Anu Jelinić zbog sinoćnje emisije.

- Pozvali su me glavna urednica programa Hloverka Novak-Srzić i njezin zamjenik Dražen Majić te mi u kratku razgovoru rekli da sam smijenjena s mjesta urednice i voditeljice emisije uz obrazloženje da sam počinila urednički promašaj zato što o mafiji, kriminalu i korupciji mogu govoriti samo ako imam dokaze - potvrđujući informaciju kazala nam je Ana Jelinić dodavši kako danas u redakciju (do 14 sati kada smo razgovarali) nije stigao nijedan demanti na sinoćnju emisiju.
 
 A Jelinić se zamjerilo to što je u emisiji Dossier.hr emitirala prilog pod nazivom “U mreži” u kojem su govorili novinari koji se već godinama bave otkrivanjem korupcije i kriminala (Dušan Miljuš, Gordan Malić, Hrvoje Appelt, Berislav Jelinić te Munir Podumljak) te joj je u studiju gostovao Darko Petričić koji uskoro objavljuje drugu knjigu “Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije”. Petričić je u emisiji objasnio cijeli trag prljavog novca od podzemlja preko njegova “pranja” do ulaska u normalni optjecaj, pa čak i do izbornih kampanja, i to sve pod političkim patronatom. Jelinić je Patričiću u emisiji kazala da iznosi opasne stvari te ga pitala ima li za njih dokaze jer to što govori može biti razlog za tužbe.

No Jelinić je danas dočekala smjena. Kako neslužbeno doznajemo, Hloverka Novak-Srzić je na novinarku vikala govoreći joj da je to što je učinila promašaj, da su svi ti njezini gosti i novinari iz priloga premreženi tipovi i obavještajci te da se u emisiji nisu smjela izgovarati imena.
 
Usto, četvero novinara koji su radili za emisiju - Maja Fišter, Andrea Arežina-Grgičević, Nataša Ban-Leskovar i Saša Kosanović - danas su ekspresno raspoređeni u druge redakcije.
 
Javljeno nam je i da je zamjenik Hloverke Novak-Srzić Dražen Majić iz redakcije emisije Dossier.hr uzeo snimku sinoćnje emisije kako ona ne bi mogla biti objavljena na HRT-ovu portalu.
 
- Točno je da Ana Jelinić više neće uređivati emisiju Dossier.hr. Takvu je odluku glavna urednica donijela zbog teškoga uređivačkog promašaja. Prema informaciji koju imam, u jučerašnju emisiju propuštene su ozbiljne optužbe na račun pojedinih imenom navedenih gospodarstvenika i političara (iz vladajuće stranke i opozicije) bez ikakvih argumenata ili druge potkrepe, što je suprotno osnovnim pravilima novinarske struke.
 
 U sklopu svojega novog radnog zadatka A. Jelinić dobila je uputu da novinarski istraži navedene jednostrane tvrdnje. Rezultate tog rada, napravljene profesionalno korektno, Informativni program će svakako objaviti. S obzirom na profesionalne pogreške u emitiranom materijalu, dakako da emisija nije ponuđena u usluzi “Televizija na zahtjev” - upitan za sve navedeno izjavio je glasnogovornik HRT-a János Römer. Hloverka Novak-Srzić nije se javljala na mobitel.
 
 Zamoljena da komentira sve što se dogodilo, Ana Jelinić je samo uzvratila: 

- Treba li uopće više ikakav komentar na sve ovo što se događa na HTV-u?!

Komentara 40

ZU
zulu12
15:19 13.11.2009.

Ovo je već sve presmiješno....

EN
enanckar
15:39 13.11.2009.

Zaista Ana,na to ne treba nikakav komentar.Isto kako se kaze da je vazno tko govor, a ne sto, tako se isto moze reci da je vazno tko nesto ucini ,a ne sto.Zato,cijenjena Ana nemojte ovo tragicno shvatiti makar vas sigurnorno kao osobu pogadja.Gospodja Hloverka nije vrijedna da si radi nje razbijate glavu s dilemom da li ste dobro ucinili ili ne.Gledala sam cijelu emisiju i divim se hrabrosti vaseg gosta i hrabrosti novinara.Dakako i vasoj hrabrostiDoci ce dan kad HTV-om nece drmati Hloverka i njeni podanici.

OR
ordoABchao
18:11 13.11.2009.

samo jedna riječ : streljat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije