Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Govor mržnje na HTV-u

H. Novak-Srzić: Nisam znala za ustašku zastavu

hloverka
Luka Klun/VLM
19.10.2009.
u 17:11

Urednica Informativnog programa HTV-a medijima je poslala ispriku zbog incidenta koji se dogodio 8. listopada, kada joj je sin u stanu slavio momačku večer, a na prozoru je bila izvješena hrvatska zastava s natpisom “Torcida” na kojoj je hrvatski grb bio uokviren velikim slovom “U”.

Ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić odgovorio je na izjave četvero HTV-ovih novinara i urednika Maje Sever, Lele Knežević, Sanje Mikleušević i Roberta Zubera, objavljene na jednom portalu, koji tvrde da je Sutlić njihovu kolegicu Ivanu Dragičević Veličković nazvao "četničkom kurvom".

U priopćenju Sutlić ovu tvrdnju naziva notornom laži smišljenom radi njegove diskreditacije. Dodaje kako će pokrenuti sudski postupak protiv štete koja mu je nanijeta ovakvim neistinama. Sutlić napominje da je i njegova sestra udana u Beogradu te se pita bi li izrekao izjavu koja je uvreda i za njegovu najbližu obitelj.

Na cijeli slučaj je reagirala i Dragičević-Veličković, novinarka i bivša dopisnica HTV-a iz Beograda, koja kaže da je najmanje što će tražiti javna isprika Vanje Sutlića utvrdi li sud da je on to uistinu rekao.
- Ravnatelj tvrdi da to nije rekao, a petero mojih kolega da jest, a s obzirom na to da je to izišlo u javnost jedini način da saznam istinu jest sudski postupak - rekla je novinarka koja Sutlića kani tužiti po nekoliko osnova. Dodala je da je šokirana i da sada prvi put čuje za prijepornu izjavu.

Istovremeno je urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak Srzić medijima poslala ispriku zbog incidenta koji se dogodio 8. listopada, kada joj je sin u stanu slavio momačku večer, a na prozora je bila izvješena hrvatska zastava s natpisom “Torcida” na kojoj je hrvatski grb bio uokviren velikim slovom “U”.

- Ističem kako niti ja niti bilo tko od mojih ukućana nemamo veze s tim suludim činom, za čije sam pojedinosti doznala tek nakon što su me kolege novinari počeli nazivati - priopćila je H. Novak Srzić. Navela je da je zastavu izvjesio netko od 30-tak momaka koji su bili na zabavi, da ju je primijetila njezina kći idućeg jutra odmah skinula i uništila.

Ključne riječi

Komentara 27

MB
mr_brown
17:38 19.10.2009.

šta se bojiš, reci otvoreno da podržavaš ndh kao uostalom i tvoje stranačke kolege

DU
Deleted user
18:14 19.10.2009.

Eto nazalost se pokazalo,da gospada Novak ne razlikuje Hrvatske zastave,a glavna je urednica na HTV-u.Placi jadna zemljo. Doci ce vrijeme,kako je krenulo da ce svaka hrvatska zastava biti ustaska.??

OB
-obrisani-
17:37 19.10.2009.

Naša vrla voditeljica javne televizije koja je postalkai ostala bilten vladajućih kradezejaca morala bi zanti da ne postoji tzv. ustaška zastava,već postoji zastava sa starim povijesnim grbom i moderna Hrvatska zastava,crna udbaška vremena su iza nas,politički progoni bi trebali biti iza nas,osim što su počeli zatvarati bloger,a to zna se tko radi..oni koji su se odmetnuli iz CKH SKJ i prodaju nam laži,krađe,sposobnosti pod izlikom demokratskih sloboda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije