Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOSTA JE BILO

Guverner Kalifornije "terminirao" paparazze

guverner Kalifornije
AFP
14.10.2009.
u 15:32

Arnold Schwarzenegger učinio je ono što je odavno najavljivao. Potpisao je zakon kojim je bjesomučno fotografiranje slavnih i poluslavnih iz prikrajka stavio izvan zakona. Najviše su pogođeni "stalkerazzi" koji su danima vrebali izdaleka kako bi uhvatili neku intimniju fotografiju.

Po novom zakonu, krivičnoj odgovornosti podlijegat će ne samo paparazzi koji neovlašteno fotografiraju slavne, već i oni mediji koji od njih takve fotografije kupuju. Zloglasnim progoniteljima s teleobjektivom, koji su danima vrebali kako bi uhvatili neki obnaženi ili intimni trenutak slavnih, jer su od honorara za takve fotografije mogli živjeti po nekoliko mjeseci, došao je kraj.

Nisu svi paparazzi pogođeni novim zakonom - oni koji vrebaju pred restoranima i noćnim klubovima, kao i na drugim javnim mjestima, moći će i dalje normalno raditi taj posao, ali privatnost, intima i obitelj su itekako sada zaštićeni.

Schwarzenegger, koji je i sam kao filmska zvijezda znao biti žrtvom paparazza - 1998. su ga neovlašteno snimili kad je išao po dijete u školu - potpisao je zakon u nedjelju, a na snagu će taj zakon stupiti u siječnju. Po njemu, zabranjeno je snimati, prodavati ili kupovati fotografije slavnih osoba "u osobnim ili obiteljskim aktivnostima". Kazna za kršenje tog zakona može biti i 50.000 dolara za svaku fotografiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije