Grijete li vino kada ga preko svijeće prelijevate u dekanter?
Jeste li znali da je prvi dekanter proizveden u Veneciji u 18 stoljeću. U Serenissimi su znali izvući najbolje od njega. Dakako, bio je ručno puhan od murano stakla. Danas je najpoznatiji proizvođač dekantera u svijetu Riedel
Komentari 5
Svašta se tu da pročitati, osim odgovora na pitanje iz naslova. ahaha
Nikad ne dekantiram vino. Mislim da je cuganje direkt iz kante jedna ružna navika i nije fer prema poštenim prozvodjačima vina iz Hrvatske koji na tragu Isusa od jednog grozda naprave 100 litara vina.
bijelo vino mijesam sa hladnom mineralnom a crno sa hladnom colom i svejedno mi je dal je butelja 25 ili 500 kn
a iz prve ruke znam da kod nas niko nema pojma kaj je dobro vino nego svi misle da sto je skuplje da je bolje
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Treba dekantirati stara vina. Ali treba dekantirati i mlađa vina. Vjerojatno treba dekantirati i vina srednje dobi. I ona između, također. Sve zbog nekih drugih razloga. A kod autora članka sigurno možete kupiti dekanter. I svijeću. Za koju nije uopće napomenuto zašto se nalazi u cijeloj priči, ali se i ona može kupiti.