Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slano&Slatko
Povratak na članak

Grijete li vino kada ga preko svijeće prelijevate u dekanter?

Jeste li znali da je prvi dekanter proizveden u Veneciji u 18 stoljeću. U Serenissimi su znali izvući najbolje od njega. Dakako, bio je ručno puhan od murano stakla. Danas je najpoznatiji proizvođač dekantera u svijetu Riedel

Komentari 5

TR
Trnjanec
11:07 25.07.2016.

Treba dekantirati stara vina. Ali treba dekantirati i mlađa vina. Vjerojatno treba dekantirati i vina srednje dobi. I ona između, također. Sve zbog nekih drugih razloga. A kod autora članka sigurno možete kupiti dekanter. I svijeću. Za koju nije uopće napomenuto zašto se nalazi u cijeloj priči, ali se i ona može kupiti.

VL
JO
jolly
11:55 27.07.2016.

Svašta se tu da pročitati, osim odgovora na pitanje iz naslova. ahaha

VL
KE
kermitovo
14:40 25.07.2016.

Nikad ne dekantiram vino. Mislim da je cuganje direkt iz kante jedna ružna navika i nije fer prema poštenim prozvodjačima vina iz Hrvatske koji na tragu Isusa od jednog grozda naprave 100 litara vina.

VL
PU
pulizg
10:54 25.07.2016.

bijelo vino mijesam sa hladnom mineralnom a crno sa hladnom colom i svejedno mi je dal je butelja 25 ili 500 kn

VL
PU
pulizg
10:56 25.07.2016.

a iz prve ruke znam da kod nas niko nema pojma kaj je dobro vino nego svi misle da sto je skuplje da je bolje

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.