Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZALIŠNI FESTIVAL

Gavelline večeri nude najbolje

zagrebački pentagram
arhivska fotografija
13.10.2009.
u 14:53

Jedan od najposjećenijih kazališnih festivala, "Gavelline večeri", 24. po redu, ove će se godine održati od 17. do 31. studenoga u Dramskom kazalištu Gavella.

Jedan od najposjećenijih kazališnih festivala, "Gavelline večeri", 24. po redu, ove će se godine održati od 17. do 31. studenoga u dramskom kazalištu Gavella. Koncepcija ovoga najstarijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj, kazao je ravnatelj Gavelle Darko Stazić, vrlo je jednostavna jer nastoji prikazati najbolja kazališna ostvarenja od prošle sezone.

Ovogodišnji izbor predstava pripao je dramaturginji Tajani Gašparović koja je odabrala, po njezinu mišljenju, najboljih četrnaest predstava i institucionalnog i izvaninstitucionalnog kazališta.

U svom izboru nastojala je, kaže, dati prednost onima koje na neki način pokušavaju ponuditi nešto svježe unutar postojeće slike hrvatskog kazališta. Otvorenje "Gavellinih večeri" pripalo je Kazalištu Virovitica s predstavom "Woyzek", a na repertoaru će se naći i predstave koje je Gašparović posebno istaknula, a to su "Menadžerija" Anice Tomić i Jelene Kovačić, "Crnac" u režiji Tomija Janežića, "Ilijada 2001" u režiji Filipa Šovagovića i "Evita" u režiji Senke Bulić. Najbolja predstava osvojit će i novčanu nagradu te zlatni dukat sa slikom Branka Gavelle. (ps /VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije