Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rodno mjesto hermanna maiera

Flachau - za šestodnevnu ski kartu izdvojit ćete oko 220 eura

flachau
nph / EXPA / S. Zangrando/Pixsell
03.12.2013.
u 10:20

Flachau je zbog svog smještaja vrlo dostupno skijalište. Nalazi se odmah uz autoput Villach – Salzburg.

Jedno od skijaških odredišta na koje odlaze mnogi Hrvati je lako dostupan i popularan Flachau u središnjim istočnim Alpama.

Flachau, inače rodno mjesto jednog od najboljih skijaša svih vremena i četverostrukog osvajača svjetskog kupa Hermanna Maiera, nalazi se u austrijskoj pokrajini Salzburg. Dio je skijaške regije Salzburger Sportwelt koja uz još četiri regije čini Ski Amadé, drugo najveće skijaško područje u Europi. U Flachau se također održavaju utrke svjetskog skijaškog kupa.

Skijaške staze

Skijalište je dosta nisko te se proteže od 750 do 1950 metara nadmorske visine, piše Skijanje.hr

Flachau ima oko 55 kilometara staza, ali u blizini su vam također i Wagrain i Alpendorf pa bi se moglo reći da ta tri skijališta zapravo čine jednu cjelinu, a ukupno nude oko 100 kilometara skijaških staza.

Na skijalištu ima puno kratkih staza i nekih vrlo dugačkih, a svakako valja spomenuti stazu Flying Mozart koja je dugačka 4,3 kilometara. Dostupan je i snowpark.

Kako stići?

Flachau je zbog svog smještaja vrlo dostupno skijalište. Nalazi se odmah uz autoput Villach – Salzburg. Od Zagreba je udaljen 360 kilometara, a od Rijeke 340.

Smještaj

Ako se odlučite na skijanje u Flachau dostupne su vam razne vrste smještaja. Pronaći ga možete na stranicama Salzburger Sportwelt ,  Flachau.com , preko turističkih agencija ili samostalno. 

Flachau također ima škole skijanja i boardanja, dućane za iznajmljivanje opreme, restorane, barove, diskoteke.

Cijene

Skijaška karta vrijedi za sva skijališta na području Ski Amadé (čiji dio je i Flachau) koje se sastoji od 860 kilometara skijaških staza i na kojoj je skijašima na raspolaganju više od 270 modernih ski-liftova.  Standardne cijene, prema stranici Salzburger Sportwelt za šestodnevni ski pass kreću se od 211 do 227 eura za odrasle ovisno u kojem dijelu sezone želite skijati. Djeca i mladež platit će manje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije