Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljavnje u zagrebačkoj Booksi

Feral Tribune u digitalnom izdanju gostuje u Booksi

feral tribune
arhivska slika
17.02.2010.
u 13:29

U zagrebačkoj Booksi u četvrtak će biti predstavljeno digitalno izdanje tjednika Feral Tribune, a održat će se i tribina o perspektivama neovisnog novinarstva.

U zagrebačkoj Booksi, u četvrtak u 18 sati, bit će predstavljeno digitalno izdanje svih brojeva tjednika Feral Tribune od 1993. do 2008. godine.

Digitalno izdanje tjednika koji je ugašen u lipnju 2008. godine, nakon petnaest godina izlaženja i osvajanja brojnih međunarodnih nagrada, omogućili su Mediacentar iz Sarajeva i Mirovni institut iz Ljubljane. Financijski im je pomogao Institut za otvoreno društvo.

Nakon predstavljanja digitalnog izdanja, koje će sačuvati Feralovu ostavštinu, u Booksi će biti održana tribina na temu neovisnog novinarstva u regiji. Sudjeluju Viktor Ivančić, Predrag Lucić, Drago Hedl, Marinko Čulić, Rade Dragojević, Petar Luković, Senad Pećanin, Boro Kontić i Brankica Petković.

Komentara 10

DU
Deleted user
10:52 17.02.2010.

Aha, bilo je divno i krasno \"lupati\" po vlasti zaogrnut plaštom neke vlastite fiktivne visoke moralnosti. U krutoj zbilji, novinari su radili za minimalac, dok su Ivančić i njegova družica Heni Erceg kupovali nekretnine po Zagrebu i Splitu. Potjerali su iz redakcije nekoliko vrsnih pera jer ih nisu mogli \"platiti\" više od minimalca dok nitko od zaposlenih nije znao ni kolika je naklada niti koliko se ubire gotovine preko kolporterske prodaje. I još je plavuša (falša!) utukla goleme iznose u neki projekt oglasnika zvan banak ili tako nekako, gdje su je izigrali kao što to već obično biva (budi ovca i naići će vuk). Slično se ponovilo i sa 101 koja je godinama prštala od kritika vlasti, a ispod toga se krila slijevačina gotovine po privatnim džepovima. I još nešto - tko bi taknuo takve medije pod navodom da ne plaćaju porez i gotovinski naplaćuju reklame bez računa, odmah bi ga stisli da napada \"nezavisne\" medije u RH...

AD
adiafora
12:58 17.02.2010.

Ma kakvo neovisno novinarstvo!? Kako može biti neovisan netko okovan jugokomunističkim totalitarizmom i kupljen stranim novcem?

AU
autoritet
11:21 17.02.2010.

uf, koja gomila odurnih jugo debila. pregrubo? isprike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije