Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grijanje: I vaš se dom želi zamotati u topao pokrivač

Dobra izolacija jedan je od najbitnijih dijelova kuće

izolacija
Arhiva Večernjeg lista
13.10.2009.
u 17:20

Hladan zrak koji ulazi kroz brojne pukotine i rupe, posebice oko prozora i vrata, uzrokuje do 40 posto gubitka topline u starijim kućama.

Mnogi ljudi griješe pri gradnji kuće jer nastoje štedjeti na izolaciji, pa ne naprave čak ni pročelje. Kad pristignu prvi računi za grijanje, hvataju se za glavu. Izolacija je, međutim, jedan od najbitnijih dijelova kuće i mnogi propisi Europske unije idu za time da se ona napravi što bolje na novim kućama, ali i poboljša na starim.

Provjerite je li vaša kuća dobro izolirana. Kako to učiniti savjetuju na portalu www.mojaenergija.hr. Ako je potrebno postavljanje izolacije ili dodavanje nove, dobro je znati da to nije komplicirano, a ni pretjerano skupo.

Određivanje optimalne debljine izolacije i njezino postavljanje prepustite profesionalcima. Pronađite mjesta gubitka topline i sanirajte ih. Promijenite prozore. Hladan zrak koji ulazi kroz brojne pukotine i rupe, posebice oko prozora i vrata, uzrokuje do 40 posto gubitka topline u starijim kućama.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:07 13.10.2009.

nove moderne izolacije su apsolutno biološke stiropor je otrovan i treba naći substitute u biološkoj izolaciji na bazi drva ! nedavno sam za sebe trebao izolaciju i naletio sam da već i kod nas ima izolacija od prskanog pluta kakoako tamo piše,koeficijenti za pluto su bolji od ijedne druge

NI
ninoo2
19:49 16.10.2009.

Izolirati kuću \"nije pretjerano skupo\". Npr. kuća visoka prizemnica, površina fasade 250 m2, cijena po m2 - 220 kn, izolacija 8 cm stiropora + ostali sastavni dijelovi fasade= 55 000,00 kn. S time da je preporuka da se stavljaju i deblja izolacija (10 cm), a i cijena je od prošle godine! Naravno, subvencije za takve radove nema! Pa si izolirajte kuće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije