Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presretni su

Djeca su joj rođena u razmaku od 24 dana, ali odgaja ih kao blizance: 'To zbunjuje ljude, ali nama ima smisla'

Facebook
18.04.2024.
u 13:30

Dva dječačića rođeni u drugim državama, od različitih majki

Jenna Herrera (32) je otkrila da su njezine bebe rođene u razmaku od 24 dana, ali da će ih odgajati kao blizance. Naime, Jenna je zatrudnjela u isto vrijeme kad i njezina surogat majka, što je dovelo do toga da u manje od mjesec dana dobije dva djeteta, piše The Sun.

Oduševljena majka šestero djece pretrpjela je pet srceparajućih pobačaja u 10 godina prije nego što su ona i njezin partner Joe (39), odlučili dobiti dijete pomoću surogat majke. Bili su oduševljeni kada je njihova surogat majka zatrudnjela s biološkim djetetom para - koristeći Jenninu jajnu stanicu i Joeovu spermu - u veljači 2023. godine.

No, onda se dogodilo čudo i samo četiri tjedna nakon što su to saznali Jenna je otkrila da je i sama trudna. Obje su žene postale nove mame u roku od mjesec dana - a Jenna ih je odlučila odgajati kao 'blizance'. Jenna je rodila dječaka, Josepha, 1. listopada u Kaliforniji, a surogat majka je rodila dječaka, Alexandera Jasona, u Kolumbiji, 24 dana kasnije.

Jenna kaže da je njihova surogat majka sada "dio obitelji" i da je pomagala prvih par dana s bebama - uključujući sređivanje svakog od njihovih dokumenata. Jenna, "Sada imamo blizance - oni su duplo više radosti, ali pet puta više posla! Moja surogat majka i ja smo razgovarale svaki dan i u 12. tjednu, odlučila sam joj reći da sam i ja trudna. Bila je tako sretna zbog mene. Odmah smo se osjećale jako ugodno što smo trudne u isto vrijeme jer ona je dobra prijateljica s našim dobrim prijateljima", rekla je Jenna.

VEZANI ČLANCI:

Kaže kako joj nije htjela reći dok nije bilo sigurno da je trudnoća sigurna i da je sve u redu s bebom, jer nisu htjeli da se osjeća zabrinuto ili da bude pod stresom. "Puno ima posla oko njih, ali su apsolutno vrijedni toga", dodaje. Jenna ima dvije kćeri, Sophiju, koja ima devet godina, i Isabellu, koja ima sedam godina, iz prethodne veze. Otkrila je da je imala prva tri spontana pobačaja 2013. godine, u dobi od 23 godine, ali liječnici nisu mogli shvatiti zašto su se dogodili. Nezadovoljna odgovorom koji joj je dao liječnik u SAD-u, Jenna je otputovala liječniku u Meksiko, koji joj je rekao da ima nedostatak hormona. Ali rekao je da su njezine šanse da zatrudni - i da ostane trudna - uglavnom zaslužne "sreći".

"Pobačaji su mi samo objašnjeni kao 'nesreća' i kao da ponekad život nije fer. U SAD-u nisam baš dobivala veliku pomoć - ali živimo u blizini Kalifornije, koja je jako blizu Meksika, pa smo tamo posjetili doktora za neplodnost. Rekao je da mi nedostaje određeni hormon - ali nije mi mogao dati više detalja od toga", objasnila je. Između 2014. i 2021. Jenna je iznijela dvije trudnoće i maćeha je djeci supruga Joea iz prethodne veze - Jamie (17) i Jasmine (20). Ali u siječnju 2022. Jenna i Joe odlučili su da žele imati vlastito dijete - i počeli su pokušavati začeti prirodnim putem. Unutar devet mjeseci - Jenna je imala još dva spontana pobačaja, a par je u listopadu 2022. odlučio da je malo vjerojatno da će imati dijete bez pomoći.

GALERIJA: Psiholog otkriva pet suptilnih znakova koji otkrivaju da vaš partner ne bi bio dobar roditelj! 

1/10

"Imala sam još dva pobačaja prošle godine, uzimala sam hormonske dodatke, ali činilo se da nisu djelovali. Cijeli život sam se borila da ostanem trudna - nikad nije bilo jasnog objašnjenja. Moj mi je liječnik rekao da zapravo ne trebam IVF - bila sam trudna, tu mi nije trebala nikakva pomoć. Tako smo u listopadu odlučili istražiti surogat majčinstvo", ispričala je. Dok je istraživala surogat majčinstvo u SAD-u, Jenna je otkrila da je prosječno vrijeme čekanja na bilo 18 mjeseci - a ona nije željela čekati toliko dugo. Razgovarala je s obiteljskom prijateljicom u Kolumbiji - koja je rodila dijete surogat majčinstvom u istom mjesecu - i njezina surogat majka pristala je spojiti Jennu s jednom od njezinih prijateljica, koja ne želi biti imenovana.

Imali su Zoom poziv i Jenna je bila sretna kad je otkrila da su kliknuli. U studenom je Jenna otišla u Kolumbiju kako bi pružila moralnu podršku svojoj surogat majci dok je imala fizičke testove - a nakon što ih je prošla, implantiran joj je jedan od tri Jennina zdrava embrija. Sljedećeg mjeseca Jennina surogat otkrila je da je bilo uspješno. Ali samo četiri tjedna kasnije, Jenna je otkrila da je i ona trudna. "Joe i ja očito odgajamo svoje dvoje novorođenčadi - ali na početku smo viđali našu surogatnu majku svaki dan. Morala je biti dio procesa izlaska - kao što je civilna registracija i prijava za njihove američke i kolumbijske putovnice. Svaki dan bismo morali biti negdje svi zajedno i uvijek bismo išli zajedno na ručak, večeru ili sladoled", prisjetila se. Sada ih odgaja kao blizance, a mama Jenna je oduševljena što ih može oboje dojiti i ima isplanirana brojna obiteljska putovanja s njihovom surogat majkom.

"Čujemo se svaki dan i provjeravamo jedna drugu - jako smo bliske", dodaje. Jenna i Joe uputili su se u Kolumbiju kako bi bili uz svoju surogat majku dok je ona rađala. Dječake planiraju odgajati kao 'blizance' i žele da se pridruže svim istim atletskim klubovima i crkvenim grupama.

"Mislim da dolaze iz iste serije jajnih stanica, nisam imala ciklus između svakog vađenja pa ne znam hoće li izgledati kao blizanci. Jako sam znatiželjna oko toga. Moj muž je glazbenik, on će htjeti da dečki sviraju bubnjeve. Moja je obitelj više atletska i natjecateljska, samo želimo da rade iste stvari. Tako je lako s jednom bebom, malo sam nervozna zbog toga što imam dvije", kaže. Jenna, njezina surogat majka i dva dječaka ponovno će se okupiti za njihov prvi rođendan u Meksiku. "Planiramo se viđati svakog listopada do kraja života!"

Mama koja ne razlikuje svoje blizanke osmislila super trik: 'Ovo funkcionira odlično'

Komentara 1

AN
Anezka
19:16 18.04.2024.

A što to znači odgajati će ih kao blizance? Što blizanci imaju neki posebni način odgoja ili što?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije