Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(PRE)BRIŽNI RODITELJI

Dizajnerska odjeća sputava djecu u igri

djeca
Photos.com
07.11.2009.
u 12:32

Neprikladna odjeća naime može dovesti do problema unutar cijele grupe u kojoj djeca provode vrijeme, bilo da je riječ o vrtiću ili školi.

Iako roditelji svojim mališanima uvijek žele samo najbolje što uključuje i odjevne kreacije čini se da bi previše skupa dizajnerska odjeća mogla činiti više štete nego koristi. Neprikladna odjeća naime može dovesti do problema unutar cijele grupe u kojoj djeca provode vrijeme, bilo da je riječ o vrtiću ili školi.

Pomanjkanje tople odjeće, jakna, rukavica, zatim neprikladne cipele ili odjeća koja se ne smije oštetiti, najčešće su boljke pokazala su istraživanja. Učiteljice i tete u vrtiću naime nisu mogle pustiti tako odjevene mališane van na zimu, zbog čega se ni ostala djeca nisu mogla ići van igrati.

Kako određena količina dnevnih aktivnosti i vrijeme provedeno vani utječe na zdravlje djece, a druženje s ostalim mališanima na razvijanje društvenih vještina, istraživači koji su proveli studiji ukazali su na problem odluke roditelja da svoju djecu oblače neprikladno za igru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije