Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oni su vidjeli sve!

Brakorazvodni odvjetnici otkrili tajne o svojim brakovima

Shutterstock
08.07.2023.
u 16:30

u svom se braku uvijek pokušavam kloniti prozivanja i psovanja, čak i kad bi bilo potpuno opravdano, jer svatko će vrlo dobro upamtiti uvrede koje ga zabole i nećete ih moći povući, kaže odvjetnik Randy Kessler

S obzirom na svoju profesiju, odvjetnici za razvode imaju jedinstven pogled na brak i često vide i dobro i loše u tuđim odnosima, te nauče čega se trebaju kloniti u vlastitim brakovima. Poznata njujorška odvjetnica za razvode Marilyn Chinitz iz tvrtke Blank Rome tako kaže da baš nikada ne bi svom suprugu pregledavala e-poštu, SMS poruke ili džepove. “Ako se nađete u situaciji da to želite učiniti, već vam to ukazuje na problem u braku”, rekla je za HuffPost. "Ako sam dovoljno sumnjičava da počnem njuškati, to je samo po sebi veliki problem." Osim toga, dodaje, provjeravanje supružnikova telefona bez njegova ili njezina dopuštenja samo uspostavlja obrazac laganja i skrivanja stvari. "Ako želite da vam brak potraje, morate međusobno imati povjerenje", kaže Chinitz.  Odvjetnik za razvode iz Atlante Randy Kessler kaže kako često svoje klijente čuje kako supružnicima prijete prekidom veze, odnosno razvodom, misleći da će ih to natjerati da se promijene". "Nažalost, prijetnje obično imaju potpuno suprotan učinak pa se supružnik počne pripremati za razvod i planirati ga, što onda razvod čini vjerojatnijim", rekao je. “Stoga se ja osobno jako trudim da se ne šalim s razvodom; pogotovo s obzirom na moj posao.”

Isto tako, kaže Kessler, ako je netko u braku preoprezan ili suzdržan kada je u pitanju novac, to ne sluti na dobru budućnost. "Ako se radi o pravom partnerstvu, vjerujem da supružnici trebaju znati sve o obiteljskoj financijskoj situaciji, a ne podijeliti tu informaciju isto je kao nekome reći 'ne vjerujem ti’".

"Bilo kakav konflikt u vezi gotovo nikad nije krivnja samo jednoga", kaže odvjetnica za razvode iz Sjeverne Karoline Nicole Sodoma, autorica knjige Please Don’t Say You’re Sorry (Molim te, nemoj reći da ti je žao).  U zdravoj dinamici, dodaje, oba partnera mogu prepoznati svoju ulogu i svatko može preuzeti odgovornost za sebe, umjesto da par upire prstom jedan u drugoga. "Međusobno će okrivljavanje gotovo uvijek pogoršati sukob", kaže Sodoma, a što je više sukoba, manja je vjerojatnost da će par postići kompromis i pronaći rješenje."

"Digitalna se komunikacija lako može krivo protumačiti i nije preporučljiva za bilo kakvu sadržajnu poruku", kaže njujorška odvjetnica za razvode Dana Stutman, partnerica u Alter Wolff Foley & Stutman. Zato radije, savjetuje, ozbiljne razgovore u braku vodite uživo jer tako poruku osim riječima možete prenijeti i izrazima lica, govorom tijela i tonom glasa.

5 razloga zašto žene traže razvod. I nije riječ samo o varanju

1/5

Kessler kaže i da je uvijek svjestan da izrečene stvari kasnije može biti teško povući. ”Zato se u svom braku pokušavam kloniti prozivanja i psovanja, čak i ako je potpuno opravdano jer svatko će vrlo dobro upamtiti uvrede koje ga zabole", rekao je, a slično ističe i Chinitz: "Neke je ružne stvari dovoljno reći jednom i nikada se ne zaborave". Zato je, kaže, važno naučiti kako u braku pravilno rješavati sukobe, na zdrav način. "To znači izbjegavati ružne uvrede i iznositi samo argumente usmjerene na rješenje."

Isto tako, dodaje, u svakoj je vezi važno i da postoji humor. "Ako tijekom najžešće svađe uspijem nasmijati svog muža, lakše se oboje vratimo na zemlju i vodimo razgovor koji na kraju donosi rješenje", rekla je Chinitz koja pazi i da suprugu ne ograničava slobodu, jer je svjesna kako je za zdravi brak važno da obje strane održe svoju neovisnost. “Ne smije vas ugrožavati to što ona ili on imaju prijatelje, što putuju ili imaju interese koje međusobno ne dijelite.”

Muškarac tvrdi: 'Ključ sretnog braka je redovito varanje žene'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije