Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nekom od tri opcije

Bračna terapeutkinja: 'U iskušenju ste da prevarite supružnika? Evo kako mu se možete oduprijeti'

Shutterstock
04.09.2023.
u 15:30

Možete taj nagon iskoristiti to kao poziv za buđenje i vratiti se supružniku”, rekla je. “Recite mu/joj nešto poput: ‘Mislim da nam je brak u opasnosti, najbolje da o tome popričamo...", savjetuje LaRusso.

Bez obzira na to jeste li ikad bili u iskušenju da prevarite svog bračnog druga, mnogi u datom trenutku mogu pomisliti kako u tome nema ničeg lošeg, kaže Lauren LaRusso, bračna terapeutkinja iz Connecticuta posebno usredotočena na nevjeru i afere. “Normalno je da nas ponekad i drugi ljudi privlače, čak i kada smo u braku ili dugoj i obećavajućoj vezi”, rekla je LaRusso u svom Instagram videu pregledanom više od milijun puta. ",Brak ili veza, naravno, ne znače da smo umrli i da nemamo potrebe, a ako ih kući ne možemo realizirati, rješenje ćemo tražiti izvan svog doma". Ipak,nastavlja ona, ako osjećate da ste u iskušenju da započnete ljubavnu aferu i budete nevjerni, shvatite to kao ozbiljan znak upozorenja da nešto u vašem braku nije u redu. Odupiranje iskušenju da se nekoga prevari može, dodaje, biti teško, a predlaže da, prije nego išta napravite, razgovarate s partnerom. 

Umjesto da poslušate primitivne nagone i uskočite u tuđi krevet, LaRusso tako predlaže tri mjere koje možete poduzeti za spas svog braka. “Prvo, možete taj nagon iskoristiti to kao poziv za buđenje i vratiti se supružniku”, rekla je. “Recite mu/joj nešto poput: ‘Mislim da nam je brak u opasnosti, najbolje da o tome popričamo...". savjetuje.

One koji koketiraju s nevjerom, LaRusso dalje poziva i da razmisle o intervenciji stručnjaka.  "Druga je opcija da pozovete supružnika na stranu i kažete mu/joj da je vrijeme za bračno savjetovanje, kako biste imali siguran i neutralan prostor za razgovor o tome što vam je potrebno u vašem braku", savjetuje stručnjakinja.

A njezin se treći i posljednji savjet za izbjegavanje varanja odnosio na introspekciju. "Treće je opcija usredotočiti se na sebe i zapitati se što vam je to potrebno i što vas privlači izvan braka", zaključuje terapeutkinja, no nisu svi na Instagramu mislili da LaRusso ima pravo rješenje za 'odoljeti trenutku'. “Čim napravite bilo koju od te tri stvari u vezi, brak je osuđen na propast”, upozorio je jedan korisnik i dodao: “Apsolutno užasni savjeti!".

"Individualna odgovornost", dodao je drugi. “Nemojte prigovarati partneru što vi niste ispunili svoj dio. Brak je obveza; volite partnera i poštujte ga poštujući obvezu. Prestanite se sebično fokusirati na svoje potrebe i dajte 100% od sebe. I dopustite da prođe neko vrijeme, sve s vremenom prođe”, napisao je treći korisnik. “Sve su ove opcije puno zdravije od toga što predlažete,” odgovorila mu je autorica. “I definitivno će biti produktivnije i manje destruktivne od afere.” dodala je, a prenosi NY Post.

Žena ispričala: 'Suprug me vara s istom ženom deset godina i ne želi ju ostaviti!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije