Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prirodno je najbolje

Borite se s prehladom i grloboljom? Napravite sami kod kuće pastile - jednostavno je!

Shutterstock
10.11.2020.
u 06:35

Za pripremu vam treba nekoliko sastojaka i svega 30 minuta.

Sezona prehlada i gripe je krenula, ali simptome možete ublažiti nekim prirodnim pripravcima. Med, limun, čaj - sve to gotovo svi imamo kod kuće, ali jedna stvar koja će dodatno pomoći kod grlobolje zna ponestati - pastile za grlo. 

Jeste li znali da ih vrlo jednostavno, ali i jeftino, možete napraviti kod kuće? Uz to, bit ćete sigurni u sastojke koje ste koristili, a prirodno je uvijek najbolje. 

Od ove količine sastojaka dobit ćete dovoljno pastila za tjedan dana, a nakon pripreme najbolje bi bilo da ih čuvate u staklenci, prenosi Food-Hacks.

Sastojci:
Pola žličice đumbira 
Pola šalice (od 2,5 dcl) vode
Šalica (od 2,5 dcl) šećera
Žlica meda
Žlica limunovog soka
1/4 žličice mljevenih klinčića

Kakav supertata! Kako bi sinu olakšao kemoterapiju ovaj otac pleše na parkingu bolnice sinu pod prozorom ❤️

Priprema:
Ogulite i usitnite đumbir u mužaru. Stavite ga u lončić u koji ste dodali i pola šalice vode - kuhajte par minuta, poklopite i ostavite da stoji 10-ak minuta. 

Dobro procijedite đumbir, a u tekućinu dodajte šećer, med, sok od limuna i klinčić. Kuhajte na laganoj vatri još 15 minuta, dok ne dobijete smjesu nalik sirupu. Ostavite da se zgusne.

Dok je još topla smjesa, uzimajte ju žlicom i izlijte na masni papir u obliku malih kružića. Posipajte šećerom u prahu, ostavite da se skroz ohladi i pastile će postati tvrde - i spremne za korištenje.

Ovo je jedna od najvećih pogrešaka koju radite kada vas hvata prehlada:

1/8

Komentara 2

Avatar izigoin
izigoin
08:48 10.11.2020.

pol kg šećera i pol kg meda...

Avatar patkovic
patkovic
08:19 10.11.2020.

dodaj i pola tube kalodonta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije