Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Frankfurtski sajam

Bolest Herte Müller i digitalizirane knjige u prvom planu sajma

sajam
v.l.
14.10.2009.
u 15:31

U središtu 61. frankfurtskog sajma, na kojem i ove godine sudjeluje Hrvatska s novim štandom i novom koncepcijom, su Kina kao gigantska zemlja gost te digitalizirane knjige.

Nobelovka Herta Müller koja je u utorak zbog bolesti otkazala čitanje novog romana u Essenu, nije teže bolesna, objavio je njezin njemački izdavač Hanser na frankfurtskom sajmu knjiga, na kojem je autorica trebala boraviti nekoliko dana. Müller je u Frankfurtu zbog dodjele nagrade za najbolju njemačku knjigu, no tu je nagradu osvojila Katrin Schmidt iako je svježa nobelovka bila izraziti favorit.

U središtu 61. frankfurtskog sajma, na kojem i ove godine sudjeluje Hrvatska s novim štandom i novom koncepcijom, su Kina kao gigantska zemlja gost te digitalizirane knjige. Tako je Amazon predstavio neveliki uređaj na kojem možete pročitati čak 1500 knjiga, a o pohranjivanju knjiga na internetu na otvorenju sajma govorila je i kancelarka Angela Merkel koju su organizatori lukavo pozvali na otvorenje još u vrijeme kad se nije znalo da će pobijediti na parlamentarnim izborima.

Kancelarka je u prisutnosti kineskog potpredsjednika Xi Jinpinga i kineske delegacije pozvala na otvorenost Kine prema dijalogu i tabu temama. No sukobi između kineskih intelektualnih disidenata i službene kineske delegacije već su izbili na nekim simpozijima koji su održani u sklopu sajma. U Frankfurtu je inače izloženo 400.000 knjiga iz stotinjak zemalja, ali recesija je osiromašila ponudu knjiga s engleskoga govornog područja i iz Istočne Europe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije