Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marina Abramović

Bode se nožem, organizira svoj sprovod, a sada radi s Gagom

lady gaga
Jurica Galoic/PIXSELL
30.07.2013.
u 16:36

Srpsku umjetnicu i pionirku performansa smatrali su ludom i htjeli zatvoriti, a danas je obožavaju

Aktualna 2013. godina glazbeno je za Lady Gagu bila poprilično tiha. Njujoršku ekscentričnu radoholičarku usporila je operacija kuka na kojoj je bila u veljači, ali sada se vratila na “trkaću stazu” i to u formi boljoj nego ikada. Naime, u punoj snazi počela je sa škakljivim “navlakušama” koje najavljuju njen četvrti studijski album “ARTPOP” koji izlazi u studenom. Prošli tjedan na Twitteru je, za svojih 40 milijuna sljedbenika, objavila golišavi vizual za prvi single “Applause” koji izlazi 19. kolovoza.

Sve do sada bila je igra

Prethodila mu je pak snimka uživo dok joj na septum nosa stavljaju novi piercing čime je nastavila potencirati svoje koketiranje s performansima, kojih će u sklopu iduće turneje biti još. A bit će radikalniji, čak toliko da će njena haljina od sirovog mesa ili izlijeganje iz jajeta na sceni biti nalik na igru u odnosu na ono što nas čeka. Naime, Lady Gagi će koreografkinja, suradnica i savjetnica na ovom uratku biti srpska pionirka performansa Marina Abramović. Kontroverzna po svemu što čini, žena koju su prije 40-ak godina dok se gola bola nožem, organizirala svoje sprovode... i počinjala stvarati scenu performansa smatrali ludom i htjeli zatvoriti, danas je jedna od najvećih umjetnica svijeta.

Ta mala je original!

Lady Gaga je godinama njena obožavateljica i divi se svemu što Marina radi. A da i 66-godišnju Marinu fascinira 27-godišnja Gaga, sama je jasno dala do znanja kazavši i prije nego ju je upoznala: “Ona je pravi original! Povući ću paralelu usporedbi s Madonnom i Michaelom Jacksonom koji su bili i jesu genijalci, ali Gaga je još ekstremnija od njih”. Svoju suradnju otkrile su na zajedničkom performansu u New Yorku gdje su se slastile tortom u prirodnoj veličini mrtvaca zalivenog “krvlju” i time dale malu introspektivu onoga što stiže s Gaginim “ARTPOPOM”. Njime će Gaga nadrediti umjetnika popu i preispitati granice ljudskog tijela, odnosa s publikom i suvremenom tehnologijom, a Marina će na najbolji način izvršiti svoju misiju da umjetnost performansa s kulturnih margina dovede u središte mainstream obožavanja.

>> Marina Abramović nagovorila Jay Z-ja da repa šest sati bez stanke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije