Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obratite pažnju!

Bivša stjuardesa podijelila dva znaka koja otkrivaju da nešto nije u redu s avionom

shutterstock
02.03.2024.
u 10:58

Većinu vremena nema razloga za brigu, ali bivša stjuardesa objasnila je znakove na koje treba paziti.

Boravak u avionu je intenzivan, a ako se još i bojite, i najmanji znakovi mogu upaliti zvona za uzbunu u vašoj glavi da nešto nije u redu. Većinu vremena nema razloga za brigu i sve je u vašoj mašti, ali bivša stjuardesa objasnila je znakove na koje treba paziti, a koji mogu ukazivati ​​da nešto zapravo nije u redu u zrakoplovu, piše Mirror

43-godišnja Lisa Hughes, koja je nekada bila članica kabinskog osoblja u zrakoplovu, podijelila je svoja iskustva, navodeći kada je vrijeme da se zabrinete, ali i da biste trebali obratiti pažnju na ton glasa osoblja.

VEZANI ČLANCI: 

Rekla je da česta komunikacija s kokpitom može ukazivati ​​na to da možda postoji problem, a komunikacija koja se čini napetom i izravnom također može sugerirati da nešto zabrinjava osoblje. Također možete primijetiti kako posada priprema opremu za hitne slučajeve, što bi moglo značiti da će biti objavljena važna obavijest.

‘Neuobičajeni zvukovi, vibracije ili promjene u obrascu leta (kao što su nagle promjene visine) mogu ukazivati ​​na mehaničke probleme’, dodala je, dijeleći kako su vaša osjetila stvarno dobar pokazatelj ide li nešto po zlu u zrakoplovu. Naravno, ako maske za kisik padnu, onda je to znak da se nešto događa, kao što je objasnila: ‘Promjene u rasvjeti kabine, postavljanje maski za kisik ili pokretanje protokola za hitne slučajeve jasni su znakovi problema’. 

Lisa je također podijelila četiri slučaja kada može biti potrebno hitno slijetanje. Tehnički problemi u zrakoplovu, hitni medicinski slučajevi, sigurnosne prijetnje i teški vremenski uvjeti mogu biti razlozi zbog kojih zrakoplov mora sletjeti prije odredišne ​​zračne luke.

VEZANI ČLANCI: 

Bivša stjuardesa je također objasnila da će, ako avion bude trebao hitno sletjeti, prvo ljudi u zrakoplovu biti obaviješteni o tome što se događa, putnici će biti obaviješteni o korištenju držača ako je potrebno, kabina će biti osigurana, a nakon slijetanja, ako je potrebna evakuacija, kabinsko će osoblje pomoći u tome kako bi se osiguralo da se svi mogu iskrcati iz aviona što je moguće sigurnije.

Također, stručnjakinja za zrakoplovstvo Christine Negroni rekla je da bi nošenje tajica moglo uzrokovati probleme putnicima ako se na letu dogodi hitan slučaj. ‘Možda ćete morati pobjeći kroz požar u kabini ili bi moglo doći do zasebnog požara nakon što napustite zrakoplov. Sada svi nose tajice u avionima, ali ja izbjegavam sva umjetna vlakna jer je više vjerojatno da će izgorjeti i zalijepiti se za vas ako bude vatre’, objašnjava. 

Vaše tajice mogle bi vam učiniti više štete nego koristi, unatoč tome što su iznimno udobne. Stručnjakinja umjesto toga preporuča prirodna vlakna poput pamuka, a preporučuje i odabir tenisica, a ne štikli, u slučaju da se morate evakuirati.

Žena tvrdi da joj je aviokompanija uništila kofer: 'Žalila sam se, a njihov odgovor me iznenadio!'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije