Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada za konstrukciju na 2. Festivalu arhitekture u Barceloni

Arena Zagreb u Barceloni osvojila nagradu za dizajn

arena zagreb
UPI-2M
09.11.2009.
u 15:49

Morana Pleština uime studija UPI-2M kaže da se žiriju posebno svidjela Arena Zagreb koja je pobijedila konkurente svojim “jednostavnim, elegantnim i odgovarajućim konstrukcijskim konceptom“.

Na drugom Svjetskom festivalu arhitekture (WAF) održanom u Barceloni nagradu u kategoriji Dizajna konstrukcije dobila je i zagrebačka Arena. To je druga nagrada za Hrvatsku čiji su arhitekti predstavili u finalu ukupno osam projekata.

Uz zgradu nove Hitne pomoći, koja je nagrađena u kategoriji objekata javne namjene, u Barceloni se izvrsno plasirao arhitektonski studio UPI-2M čija je Arena Zagreb kandidirana u kategoriji sporta i dizajna konstrukcije, a toranj Biotronic kandidiran je kao futuristički projekt.

U kategoriji Dizajna konstrukcije bilo je sedam projekata, među kojima su kanadska dvorana za klizanje Richmond Olimpic Oval Roof, WNW bar od bambusa vijetnamskog studija Vo Trong Nghia Co i ostale građevine.

Morana Pleština uime studija UPI-2M kaže da se žiriju posebno svidjela Arena Zagreb koja je pobijedila konkurente svojim “jednostavnim, elegantnim i odgovarajućim konstrukcijskim konceptom“. Osnovni kriterij ocjenjivanja bio je sklad arhitekture i konstruktivnih lamela koje su ujedno i glavni oblikovni element pročelja.

Arena na Laništu izgrađena je u izuzetno kratkom roku od 17 mjeseci za potrebe Svjetskoga rukometnog prvenstva 2009. godine. Specifičnost konstrukcije sačinjava 86 prednapetih armiranih betonskih lamela koje su ujedno nosači ovješene krovne čelične konstrukcije.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
16:53 09.11.2009.

Očito im nisu rekli cijenu kolko će to na kraju koštati porezne obveznike, da se znala cijena sigurno bi dobili nagradu i za najskuplji projekt stoljeća!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije