Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Akupunktura pomaže kod bolova mjesečnice

akupunktura
Arhiv VL-a
17.02.2010.
u 10:15

Iako nije jasno je li riječ o placebo učinku, različite vrste akupunkture pomažu u rješavanju bolova kod mjesečnice.

Ako patite od bolova za ili prije mjesečnice, može vam pomoći akupunktura. Pokazala je to studija provedena u Južnoj Koreji, a koja se temelji na 27 prijašnjih studija. Dva su, pak, britanska istraživanja pokazala da je vrlo mala razlika između prave i lažne akupunkture.

Mnoge žene pate od bolova za mjesečnice. Kod nekih su simptomi izraženiji, a mogu se javiti i mučnina, proljev, migrena i bol u leđima. Ženama se uglavnom preporučuju uzimanje tableta protiv bolova, toplina i vježba, iako je nakon jednog od istraživanja dovedena u pitanje učinkovitost vježbanja.

Na temelju 27 studija različitih oblika akupunkture ustanovljeno je da ona uklanja bol prilikom mjesečnice, ali nije jasno je li riječ o placebo učinku, zbog same činjenice da je žena na akupunkturi, ili postupak uistinu uzrokuje promjene u živčanom sustavu i moždanoj aktivnosti koja može koristiti kod bolova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije