9 savjeta kako pripremiti ribu na gradele bez 'po muke'
Ako ste među onima kojima se riba raspadne i polako gubite živce s eksperimentiranjem kako je pripremiti, a da vam narastu zazubice, imamo savjete za vas
Komentari 12
Dajte pitajte nekoga tko stvarno zna ispeci ribu da Vam kaze, pa onda napisite clanak. Pozz.
baš me zanima kak ovaj novinar peče i da li je ikad pekao ribu na gradelama
Kako je lako danas biti "novinar". Kada ne poznaš materiju o kojoj pišeš, prepišeš hrpu gluposti sa nekog portala, i ti si "novinar". Kakvo maslinovo ulje, samo će se zapaliti u dodiru sa vrelim žarom, i cijelim tijekom gradelanja ćete gasiti tu vatru...
Nemoj te ljudima davat krivu percepciju ako ne znate ! Ako je veca riba malo joj porezat starnice nozem posoliti izmedju tih nareza ,posoliti unutar vec očiscenog trbuha te unutar glave . Riba se nikad prije pecenja ne maze maslinovimovim uljem ali se dobro dobro osusi krpom .Drugo gradele moraju bit jako vruce a ribu mozete onako blago par puta prvuci preko gradela dok se malo ne zagrije jer u biti koza se zaljepi i zbog velike razlike u temperaturi same ribe i gradela .A ribu ce te najlakse prepoznat kad je gotova ako je riblje oko zabjelio na suprotnoj strani od strane pecenja
u životu san ispeka tone i tone ribe,,,ha,računam,aj ,možda neki pametni savjet ,,kad ono,heheheheeee,,,a moja šinjorina dođi u dalmaciju da te naučim "riba gradele" "vino bevanda" a vjerojatno i plivati,,, :-)
A tek kad je riba gotova prelije semjesavino maslinovog ulja ,soli i papra . I to je to !! Uz to napravit krumpir na salatu . Skuvat krumpir ,narezat na ploske ,iskrizat kapulu ,aceto balasmico ,maslinovo ulje sol ,papar i dobar tek.
Njam njam !
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Papirnatim ubrusom osusite ribu prije pecenja i ne premazujte je nikakvim uljem. Tako vam se nece zaljepiti za resetke i ulje nece s ribe kapkati na zar i dimit ribu neugodnim mirisom izgorenog ulja. Nakon sto je pecena premazite ribu mjesavinom maslinovog ulja, cesnjaka, persina....