Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

7 veličanstvenih: PIK kobasice - okusi koji ulaze u legendu

Kranjska kobasica na proljetni način
PR
Autor
PR članak
11.06.2012.
u 08:45

Kad ste zadnji puta iznenadili svoje ukućane ili prijatelje ukusnim proljetnim ručkom? Učinite to uz PIK i spremite recept za pamćenje

Novi, prošireni i redizajnirani program PIK kobasica za kuhanje i pečenje namijenjen je Vama,  istinskim ljubiteljima sočnih neodoljivih kobasica u različitim kombinacijama receptura i začina. Majstorska, Kranjska, Kranjska sa sirom, Bavarska, Pivska, Roštiljska i Debrecinka čine 7 veličanstvenih PIK kobasica između kojih se teško odlučiti, zato probajte ih sve!

Kako bi prošireni asortiman PIK kobasica za kuhanje i pečenje približili svim gurmanima, u suradnji s našim poznatim i proslavljenim kuharom Brankom Ognjenovićem pripremili smo zanimljive recepte, koji su prigodni za različite gastro fešte ili jednostavne svakodnevne obroke. Ne morate više razmišljati kako obogatiti svoj tjedni jelovnik, jer vam je sada dostupna cijela knjižica s kreativnim jelima koja se pripremaju bez velike muke.

Kad ste zadnji puta iznenadili svoje ukućane ili prijatelje ukusnim proljetnim ručkom? Učinite to uz PIK i spremite recept za pamćenje kao što je „Kranjska kobasica na proljetni način“, a ostala čarobna jela Branka Ognjenovića pogledajte ovdje

Sastojci:

  • 1 paket PIK Kranjskih kobasica
  • 1 paketić, 250 g lisnatog tijesta
  • 100 g matovilca       
  • 200 g Cherry rajčica               
  • 2 žlice octa             
  • 2 žlice maslinovog ulja     
  • po izboru bučinog ulja

Priprema:       
Kranjsku kobasicu malo prokuhamo u kipućoj vodi, izvadimo je iz vode te omotamo trakama lisnatog tijesta, koje smo razvukli na 3 do 4 mm, premažemo jajetom koje smo prethodno umutili i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C stupnjeva 15 do 20 minuta da se peče. Matovilac očistimo, dobro operemo, začinimo sa soli, uljem, octom te  posložimo na sredinu tanjura. Cherry rajčice prepržimo na tavi ili roštilju par sekundi, toliko da ih ugrijemo i serviramo uz salatu. Kad je kobasica pečena prerežemo je na pola ili na kolutiće i položimo na salatu te serviramo.
      
Vrijeme pripreme: 40 minuta

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?