Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
črnomerec

'Zucnu' li što za medije, trgovci ostaju bez kućica

08.11.2014., Zagreb - Prodavacima na standovima kod okretista Crnomerec zadnjim danom prosinca isticu ugovori o najmu. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
07.01.2015.
u 11:00

– Većina nas je najam za prvi mjesec ove godine već platila, a nemamo pristup kućicama, robi ni fiskalnim blagajnama, kažu trgovci

Početak nove godine nije bio sretan za stotinjak trgovaca koji posluju na štandovima kod tramvajskog okretišta na Črnomercu.

Naime, već prvoga radnog dana u 2015. godini dočekao ih je lokot na ulazu u kompleks kućica gdje obavljaju svoju djelatnost, od koje godinama i žive.

Kako je Večernji list već pisao, obrtnici su na parceli gdje se treba graditi poslovno-stambeni kompleks mogli ostati do 1. siječnja, a da bi im se, nakon sastanka Hrvatske obrtničke komore i Ciglane Cerje Tužno, koja obavlja poslove najmodavca za vlasnika zemljišta Agrokor, rok za odlazak produžio do ožujka.

No, obrtnicima je pritom dan jedan uvjet – da ne izlaze sa svojim problemima u medije.

– Mi taj sporazumni ugovor, kako ga oni zovu, ne mislimo potpisati. Kakva je ovo država u kojoj se brani kontakt s medijima? Većina nas je najam za prvi mjesec ove godine platila, a nemamo pristup kućicama koje smo više puta platili i naše su, našoj robi ni fiskalnim blagajnama – bune se trgovci koji su htjeli ostati anonimni.

Iz Hrvatske obrtničke komore pak poručuju da su dobrom voljom vlasnika parcele uspjeli ishoditi produljenje trajanja najma do 31. ožujka 2015. godine te kako su obrtnici svjesni da je riječ o privatnom vlasništvu, no kako bi oni željeli na parceli ostati do početka izgradnje poslovno-stambenog kompleksa.

Dubravka Šimeca, direktora Ciglana Šimec, u čijem je vlasništvu i Ciglana Cerje Tužno, nismo mogli dobiti za komentar do zaključenja broja.

>> Trgovci na Črnomercu od Nove godine gube štandove i ostaju bez posla

Komentara 1

2X
2Xgeneral
13:45 10.01.2015.

todi vrši pritisak preko drugih. on ispada mesija a država mu sve poklonila - po pozitivnim hrvatskim zakonima. sramota! nije upitno što je on u pravu što se tiče vlasnišštva već kako je došao do njega i svega ostalog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije