Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ćevapi za van

Za ukusan zalogaj i 'šišnator' od čak 40 centimetara

Ćevapi
Foto: Jakov Novak
1/2
24.03.2015.
u 14:00

Uz tri vrste šiševa nude i meso panirano na sezamu, a ne daju kajmak i ajvar, jer bi takvi dodaci sakrili okus mesa kao osnove

Novi lokal u Radićevoj 8 gostima nudi "ćevape za van", mljeveno juneće meso s dodacima za one koji tijekom dana nemaju vremena sjesti i jesti omiljenu bosansku poslasticu.

Fini zalogaj, restoran brze prehrane i njegova vlasnica Ivana Čulina, žele spojiti, kaže ona, dva za Zagrepčane oprečna fenomena: ljubav prema ćevapima i brzi ritam gradskoga života.

–Koncept je osigurati vrhunski zalogaj mljevenog mesa s roštilja, da se može pojesti s nogu, da ljudi imaju druge opcije, a ne samo suhe sendviče -objašnjava Čulina.

U 20-ak četvornih metara sa šest sjedećih mjesta i terasom ljubitelji ćevapa mogu naručiti klasičan šiš dug 30, šiška dugog 15 i šišnatora od 40 centimetara, za 24, 15 i 36 kuna.

–Nismo znali kako nazvati proizvod pa ga zovemo šiš. Nije pljeskavica ni ćevap, no ime nam nije bitno koliko kvaliteta mesa. Nabavljamo ga od treće generacije mesara iz zaprešićke Dubravice gdje uzgajaju vlastita goveda - govori nam Čulina.

U lokalu gdje je zaposleno osam radnika dominiraju akromatske boje zbog, kaže vlasnica, potrebe da prostor izgleda i bude čist. Osim tri glavna jela trenutačno nude i meso panirano na sezamu, omotano slaninom i punjeno sirom, no uz šiševe ne nude kajmak i ajvar.

–Poanta je da do izražaja dođe okus mesa. Svi volimo dodatke, ali često koristimo razne začine da sakrijemo lošu kvalitetu osnovnog proizvoda, a kod nas se dodaci koriste da izdignu komad mesa u kruhu - objašnjava Čulina.

Fini zalogaj radi sve dane u tjednu, od osam pa sve do četiri sata ujutro. 

Komentara 2

KO
kowski
21:46 28.03.2015.

otkuda sad da su omiljeno jelo zagrepčana čevapi. i šta je to kajmak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije