Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žele ekstremno natjecanje

Za rolere i bicikliste novi elementi u skate parku na Jarunu

Skate park
Foto: Sanjin Hadžiomerspahić
1/3
24.10.2014.
u 16:20

Ideje su predložili upravi Jaruna, a žele u lipnju 2015. održati LAKEquilibrium, međunarodno natjecanje za vozače rola i bicikala

Ljubitelji ekstremnih sportova poput rolanja u Zagrebu prisiljeni su vježbati po gradskim ulicama i znamenitostima. Jedno od rijetkih mjesta gdje nesmetano mogu usavršavati trikove park je na Jarunu, a svaki pomak na sceni trud je entuzijasta.

Jedan od njih je i Sanjin Hadžiomerspahić. Rolanjem se počeo baviti prije osamnaest godina, danas je jedan od najboljih u Hrvatskoj i želi organizirati prvo pravo natjecanje u ekstremnim sportovima u Zagrebu.

Foto: Sanjin Hardžiomerspahić

– Izradili smo novi projekt parka u kojem su dodana dva elementa i ponudili ga upravi Jaruna. Njima bismo zatvorili park i učinili ga sigurnijim za ljude, a omogućili bismo i bolju dinamiku vožnje – objašnjava Sanjin.
Želi organizirati međunarodno natjecanje u šestom mjesecu sljedeće godine pod nazivom LAKEquilibrium, u kojem bi sudjelovali vozači rola i biciklisti, a surađivali bi i s Wake parkom na Jarunu.

Skate park na Jarunu sagrađen je prije deset godina i jedina je javna površina namijenjena vožnji iako se zbog dimenzija elemenata ne može voziti skateboard. U Španskom postoji improvizirani park koji su sagradili vozači iz susjedstva, a teren u Studentskom centru prošle je godine srušen kako bi se napravilo parkiralište.

– Metropola poput Zagreba trebala bi imati prostor za natjecanja u ekstremnim sportovima. To je odlična promocija za grad i mlade vozače. Osijek već godinama uspješno promovira sebe i sportove s Pannonian challengeom koji se održava u odlično napravljenom parku, a trostruko veći Zagreb nema ništa. Mislim da je vrijeme da se to promijeni – zaključuje Sanjin.

Komentara 1

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
10:38 25.10.2014.

Držim fige da se izgradi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije